Η Περιφέριεα Δυτ. Μακεδονίας ζητά εξαίρεση της από τη συνθήκη του Κιότο!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Δυτ. Μακεδονίας χαρακτηρίζουν εκτός τόπου και χρόνου την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην τελευταία του συνεδρίασητο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτ. Μακεδονίας εναντιώθηκε στην πώληση μονάδων λιγνίτη της περιοχής σε ιδιώτες. Μέχρι εδώ σύμφωνοι. Στο κείμενο της απόφασης όμως συμπεριλαμβάνεται (μετά από πρωτοβουλία των δυο μεγάλων συνδυασμών) και η καταγέλαστη πρόταση να εξαιρεθεί η Δυτική Μακεδονία από τη συνθήκη του Κυότο ! Δηλαδή από τις 191 χώρες (και την Ελλάδα) που έχουν υπογράψει ότι θα μειώσουν τις εκπομπές CO2, να εξαιρεθούν οι μονάδες της ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία !

Εύλογα αναρωτιέται κανείς αν όσοι ψήφισαν την πρόταση αυτή έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Πέραν του ότι ως αίτημα είναι απαράδεκτο, με ποιόν τρόπο και μηχανισμό θα γίνει αυτό; Ποιος θα το αποφασίσει; Γιατί η Δυτική Μακεδονία πρέπει να εξαιρεθεί, παρότι συμμετέχει στην καταστροφή του κλίματος περισσότερο από όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές περιφέρειες, εκπέμποντας 30.000.000 τόνους CO2 κάθε χρόνο ; Μήπως πρέπει να ζητήσουμε την προσάρτησή μας στην .. Κίνα, η οποία δεν εφαρμόζει το Κυότο ; Ακόμη κι οι Αμερικάνοι που εναντιώθηκαν από την πρώτη στιγμή στο Κυότο, εκπροσωπώντας τα συμφέροντα των πετρελαϊκών εταιρειών, σκέφτονται να θέσουν αυστηρότατο όριο στις εκπομπές CO2 στις νέες ανθρακικές μονάδες : 453 Kg CO2/MWh. (Η νέα μονάδα της Πτολεμαίδας που θεωρείται «αντιρρυπαντικής τεχνολογίας» έχει .. διπλάσιες εκπομπές, 950 kg CO2 / MWh !!).

Διαβάστε τη συνέχεια…

Δείτε επίσης την κοινή συνέτευξη τύπου Δημοτικής Κϊνησης Κοζάνης “Τόπος να ζεις” και Greenpeaceπαρουσίασης της πρότασης «ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΣΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ»



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑ