Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ | Προτάσεις και λύσεις συζήτησαν χθες στην Ιερισσό οι Οικολόγοι Πράσινοι

Την Ιερισσό επισκέφθηκε χθες Τετάρτη 13-6-12, το απόγευμα, κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων, με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Χαλκιδικής και πρώην ευρωβουλευτή Μιχάλη Τρεμόπουλο, τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας και πανεπιστημιακόΓιώργο Τριανταφυλλίδη και τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας και διδάκτορα Οικολογίας Γιώργο Μπλιώνη.

Εκεί συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα της Χαλκιδικής, τα καταστροφικά σχέδια των σύγχρονων χρυσοθήρων, τα μεγάλα ξενοδοχειακά συμφέροντα, η οικοπεδοποίηση των δασών, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, όπως και οι προτάσεις που περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική. Η συζήτηση περιστράφηκε κύρια στην κινητοποίηση των κατοίκων της Ιερισσού ενάντια στα επενδυτικά σχέδια για εξορύξεις σε όλη την τοπική ορεινή περιοχή και στις σχετικές πρωτοβουλίες των Οικολόγων Πράσινων στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας και τοπικά, που κατόρθωσαν να θέσουν ως κυρίαρχο θέμα στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας το ζήτημα των καταστροφικών περιβαλλοντικών, κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων των εξορύξεων χρυσού. Επίσης, συζητήθηκε ένα διαφορετικό μοντέλο οικονομικών δραστηριοτήτων οικολογικού χαρακτήρα, που θα μπορούσε να διατηρήσει το φυσικό περιβάλλον της περιοχής και να αποτελέσει πραγματική επένδυση για το μέλλον των κατοίκων.

Στις 7.30 μμ, η ομάδα των υποψηφίων των Οικολόγων Πράσινων, μαζί με μέλη και φίλους του κόμματος επισκέφτηκαν τις εκδηλώσεις που οργάνωσαν τοπικά Δημοτικά Σχολεία, οι οποίες είχαν και περιβαλλοντικό χαρακτήρα και είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με εκπαιδευτικούς και γονείς της περιοχής.

Το πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων για τη Χαλκιδική βρίσκεται ανηρτημένο στο: www.tremopoulos.eu/files/OP-programma_ΧALKIDIKIS-7_6_2012.doc



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ