Οι Οικολόγοι Πράσινοι στον Υπουργό Υγείας για να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση στο Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου

Την  άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών του Υπουργείου Υγείας έτσι ώστε να αποφευχθεί η ανθρωπιστική κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Κέντρο Προσφύγων Λαύριου, θα ζητήσουν οι Οικολόγοι Πράσινοι από τον Υπουργό Υγείας, καθηγητή Χρήστο Κίττα, με τον οποίο θα συναντηθούν αύριο στις 14:30 μετά από πρωτοβουλία τους.

Το Κέντρο επισκέφθηκε χθες η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας του κόμματος, Ιωάννα Κοντούλη, η οποία συνοδευόταν από τη Χριστίνα Κοττώρη και το Χάρη Μουρκάκο, υποψηφίους βουλευτές του κόμματος στην περιφέρεια Αττικής. Η αντιπροσωπεία παρέδωσε συμβολικά ποσότητα τροφίμων για τους 265 φιλοξενούμενους του Κέντρου.

Η κατάσταση στο Κέντρο επιδεινώθηκε, την προηγούμενη εβδομάδα, μετά από τη διακοπή της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο υπάγεται η μονάδα με αποτέλεσμα οι πρόσφυγες να μην σιτίζονται ενώ οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες.

Αμέσως μετά από την επίσκεψη, η Ιωάννα Κοντούλη δήλωσε:

«Το Κέντρο Προσφύγων του Λαυρίου είναι η φωτογραφία της μεταναστευτικής πολιτικής της χώρας. Τα κτίρια είναι επικίνδυνα και με βεβαίωση της πολεοδομίας. Τα αιτήματα για άσυλο εκκρεμούν εδώ και χρόνια. Η ανθρωπιστική κρίση δεν είναι πλέον επί θύραις, αλλά μέσα σε αυτές. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν ανέχονται να ζουν στην Ελλάδα “λαθραία” παιδιά που κοιμούνται νηστικά. Είναι απαράδεκτο εδώ και μία εβδομάδα το Κέντρο να μην παρέχει σίτιση, ιατρική φροντίδα και καθαριότητα, οι πρόσφυγες να βρίσκονται στα όρια της λιμοκτονίας και οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι εδώ και έξι μήνες. Το θέμα δεν είναι να καταγγείλουμε, αλλά να βρούμε λύσεις αμέσως».



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ