ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Τα ζητήματα της λειτουργίας της πόλης και ειδικότερα του κέντρου της Αθήνας αλλά και των δυνατοτήτων του δήμου να είναι χρήσιμος και αποτελεσματικός για τους δημότες εξετάστηκαν κατά τη συνάντηση που είχε σήμερα αντιπροσωπεία των Οικολόγων Πράσινων, με το Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη.

Κατά τη συνάντηση, η επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των ΟΠ Ιωάννα Κοντούλη, εξέφρασε τη θέση του κόμματος για την ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών ζωής στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από την πλευρά του ο κ. Καμίνης παρουσίασε τον τρόπο προσέγγισης του θέματος από πλευράς της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Καμίνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον εκλογικό αγώνα των ΟΠ και ζήτησε να ενισχυθούν οι δεσμοί του κόμματος με την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημοτικού Συμβουλίου, υπέρ της οποίας άλλωστε οι ΟΠ είχαν ταχθεί στις δημοτικές εκλογές του 2010.

Στην αντιπροσωπεία των ΟΠ, συμμετείχαν ο Τάσος Κρομμύδας, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του Κόμματος και ο Χρήστος Μάτης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης.

Αμέσως μετά από τη συνάντηση, η κυρία Κοντούλη δήλωσε:

 «Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουμε ότι το κέντρο της Αθήνας πρέπει να είναι λειτουργικό τόσο για τους κατοίκους, όσο και για τους επισκέπτες. Πρέπει να είναι ζωντανό. Δυστυχώς δεν είναι! Οι πολιτικές που ασκήθηκαν, πρώτα το άδειασαν, για να οδηγήσουν τους ανθρώπους στις «πολυτελείς» ακτές. Μετά το χρησιμοποίησαν ως αποθήκη ανθρώπων και τώρα παρακολουθούν αμήχανοι το «χάος της ανασφάλειας»

Πρέπει να αλλάξουμε ρότα, πρέπει να δώσουμε όραμα! Το κέντρο της Αθήνας πρέπει να ζήσει και εμείς θα είμαστε παρόντες σε αυτήν τη μάχη! Είμαστε παρόντες πάντοτε, όπου υπάρχει άνθρωπος που υποφέρει και περιβάλλον που πληγώνεται!»

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΑΘΗΝΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ
  • ΚΑΔΟΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ……ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΑΝΤΑΠΩΔΟΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ??????????ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ……..ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ………………ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ………….

  • «Λόγια παχιά και αέρας στο τσουβάλι» ή «τα ίδια Παντελάκη μου τα ίδια Παντελή μου…» Η κατάσταση δεν θα αλλάξει με τα μυαλά των φερόντων να συνομιλούν διότι απλά δεν έχουν επαρκείς ιδέες, δεν διαθέτουν πρωτοτυπία, δεν αντιλαμβάνονται ότι σε τέτοια θέματα, πρώτα αντιγράφεις άλλους που είναι ποιο μπροστά από σένα και μετά βρίσκεις τον χρόνο να αναπτύξεις και τις δικές σου ιδέες και πρακτικές… και ασφαλώς δεν θέλουν να σπάσουν αυγά ούτε αντιλαμβάνονται ότι πρώτα αλλάζεις νόμους και θεσμούς και μετά προχωράς στο τι σου επιτρέπει το νέο πλαίσιο που ετοίμασες…
    Η Αθήνα απαιτεί ριζικές λύσεις που πρέπει να ξεκινήσουν από την ριζική αναδόμηση περιοχών του κέντρου με μεγάλης κλίμακας κατεδαφίσεις και αναανεγέρσεις κτιρίων σε ένα νέο προφίλ που θα μπορούσε να διαμορφωθεί από τη συμμετοχή αρχιτεκτονικών επιτροπών σε ένα διαγωνισμό που θα απαιτούσε την συμμετοχή της Ελληνικής παράδοσης, σε ένα αρμονικό συνδυασμό της αρχαίας κλασικής αρχιτεκτονικής με εκείνην που απαιτούν οι νέες συνθήκες διαβίωσης και ανάπτυξης…

  • γιατι ποιος παει στην Ομονοια ????