ΓΙΑ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι επιμένουμε σε δύο βασικά σημεία:

  1. ότι το ΟΧΙ κάνει ακόμη πιο απαραίτητη την κατάθεση συνολικών και συγκεκριμένων αντιπροτάσεων, καθώς η κοινωνία και η χώρα βρίσκονται έτσι κι αλλιώς στην κόψη του ξυραφιού. Στο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βλέπουμε έλλειμμα προτάσεων και μονόπλευρη έμφαση στην πλειοδοσία για ισχυρό ΟΧΙ. Από την πλευρά μας καταθέτουμε προτάσεις και προωθούμε πρωτοβουλίες προγραμματικού διαλόγου όπως με το φορολογικό, που όμως δεν έχουν μέχρι στιγμής απαντηθεί από την Αριστερά.
  2. ότι χρειαζόμαστε ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, διαφορετικά ανακυκλώνουμε απλώς την κρίση. Γι’ αυτό και θεωρούμε ότι κεντρικό διακύβευμα των εκλογών δεν είναι μόνο το ΝΑΙ και το ΟΧΙ, αλλά και η επόμενη μέρα της πραγματικής οικονομίας, με ριζικό αναπροσανατολισμό της. Μέχρι στιγμής η αριστερά δε φαίνεται να έχει τέτοια οπτική.  Αντίθετα, η αριστερά επενδύει κυρίως στην επικοινωνιακή διάσταση. Στην πρόταση για τις μονοεδρικές, οι Οικολόγοι Πράσινοι απαντήσαμε ότι “Μέχρι στιγμής η πρόταση του κ. Τσίπρα φαίνεται μάλλον επικοινωνιακή, καθώς απευθύνθηκε στα άλλα κόμματα μόνο μέσω των ΜΜΕ. Θέση μας είναι ο προγραμματικός διάλογος και οι μετεκλογικές συνεργασίες, αν όμως υποβληθεί κανονικά θα την μελετήσουμε”. Ακόμη και μετά την τοποθέτησή μας αυτή, ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ήρθαν σε καμιά επαφή μαζί μας.

Για το μετεκλογικό τοπίο, οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουμε δηλώσει ότι είμαστε σε αντίθετες όχθες με την κυβερνητική φιλοσοφία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Θέλουμε να είμαστε μέρος μιας νέας κυβερνητικής πλειοψηφίας σε διαφορετική κατεύθυνση, είμαστε ανοιχτοί σε κυβερνητική σύμπραξη (και) με το ΣΥΡΙΖΑ. Προϋπόθεση όμως είναι ότι θα δίνει πραγματική διέξοδο, θα διασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και δε θα θέτει σε κίνδυνο την πληρωμή μισθών και συντάξεων.



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΚΛΟΓΕΣ