Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις … «οικολογικές μεταγραφές» που προβάλλονται από τα ΜΜΕ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους κκ. Μάνο-Τζήμερο για τα συντονισμένα πυροτεχνήματα τους περί “οικολογικών μεταγραφών” και τους ευχαριστούμε που επιβεβαιώνουν ότι η οικολογία συνεχίζει να έχει απήχηση στην κοινωνία.

Όμως η οικολογία δεν μπορεί πια να γίνεται πράσινο άλλοθι για πολιτικές, είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, που δεν θέτουν το περιβάλλον ως προτεραιότητα. Οι προεκλογικές μετεγγραφές δεν φτάνουν για να γεμίσουν το κενό από την απουσία οικολογικών θέσεων.
Θα θέλαμε με την ευκαιρία να διευκρινίσουμε πως:
* Η “Ελληνική Οικολογική Αριστερά” που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, σχηματίστηκε από πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ και από ανένταχτους. Κανείς τους δεν ήταν μέλος των Ο.Π. την τελευταία διετία.

* Από τα 4 πρώην ή αδρανοποιημένα μέλη μας που προβάλλουν οι κκ. Μάνος-Τζήμερος ως… “προσωπικότητες των Οικολόγων υπέρ της Δράσης”, μόνο ένας είναι στοιχειωδώς γνωστός. Θα τους προτείναμε μάλιστα να ανατρέξουν στη διεθνή έκκληση του WWF (http://goo.gl/DTa9C) για τις περιβαλλοντικές συνέπειες του Μνημονίου. Αναρωτιόμαστε επίσης αν η επιλογή τους αποτελεί και υιοθέτηση θέσεων για ενιαίο φορολογικό συντελεστή, μείωση των φόρων στην περιουσία, ανοικτό παράθυρο για πυρηνικό σταθμό στην Ελλάδα ή των μισαλλόδοξων και επικίνδυνων θέσεων για το μεταναστευτικό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουμε την προεκλογική μάχη σε επίπεδο προτάσεων και θέσεων με στόχο την είσοδό μας στη Βουλή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, κυβερνητικές συνεργασίες σε εναλλακτική κατεύθυνση και πράσινη στροφή στην οικονομία με νέα πρότυπα ευημερίας.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση και μέσα από αντιπαράθεση συγκροτημένων προγραμματικών θέσεων και όχι προεκλογικές μεταγραφές χωρίς κανένα περιεχόμενο.

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΚΛΟΓΕΣ
 • Σταμάτης Μπουντούρης

  Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον και καλή καρδιά . Σίγουρα συμφωνούμε σε πολλά περιβαλλοντικά και όχι μόνο . Καλή αντάμωση !
  Σταμάτης Μπουντούρης

 • Stefanos

  Μήπως καλύτερα να το ξανασκεφτόμασταν και να συνεργαστούμε όλοι μαζί, μπας και μπούμε σε κανα κοινοβούλιο και δεί ο λαός καμιά άσπρη μέρα; Λέω, μήπως…

 • Νίκος Ράπτης

  Εντελώς αμυντική δήλωση, χωρίς κανένα πολιτικό περιεχόμενο. Η ουσία είναι πως οι ΟΠ επιστρέφουν στο 2007… Ήταν μια προδιαγεγραμμένη πορεία από τη στιγμή που το “εσωτερικό κόμμα” αποκόπηκε από τους ψηφοφόρους του, δυσανασχετούσε με τους Ευρωπαίους Πράσινους και κύρια αποστολή του είχε το ξεκοκάλισμα της κρατικής επιχορήγησης,,. Δεν πειράζει όμως, την επόμενη φορά όλα θα πάνε καλύτερα!

 • Μιχάλης Παπαδογιαννάκης

  Συμφωνώ με την αυτόνομη κάθοδο και την ακέραια στάση
  Στόχος δεν είναι καν η εκπροσώπηση σ΄αυτή τη Βουλή, αλλά η ανάδειξη και η εμπέδωση υγιών περιβαλλοντικών (και όχι μόνο) απόψεων και πρακτικών στην ελληνική κοινωνία