Οι Οικολόγοι Πράσινοι για τις … «οικολογικές μεταγραφές» που προβάλλονται από τα ΜΜΕ

Οι Οικολόγοι Πράσινοι συγχαίρουμε τον κ. Τσίπρα και τους κκ. Μάνο-Τζήμερο για τα συντονισμένα πυροτεχνήματα τους περί “οικολογικών μεταγραφών” και τους ευχαριστούμε που επιβεβαιώνουν ότι η οικολογία συνεχίζει να έχει απήχηση στην κοινωνία.

Όμως η οικολογία δεν μπορεί πια να γίνεται πράσινο άλλοθι για πολιτικές, είτε προς τα δεξιά, είτε προς τα αριστερά, που δεν θέτουν το περιβάλλον ως προτεραιότητα. Οι προεκλογικές μετεγγραφές δεν φτάνουν για να γεμίσουν το κενό από την απουσία οικολογικών θέσεων.
Θα θέλαμε με την ευκαιρία να διευκρινίσουμε πως:
* Η “Ελληνική Οικολογική Αριστερά” που δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, σχηματίστηκε από πρώην μέλη της ΔΗΜΑΡ και από ανένταχτους. Κανείς τους δεν ήταν μέλος των Ο.Π. την τελευταία διετία.

* Από τα 4 πρώην ή αδρανοποιημένα μέλη μας που προβάλλουν οι κκ. Μάνος-Τζήμερος ως… “προσωπικότητες των Οικολόγων υπέρ της Δράσης”, μόνο ένας είναι στοιχειωδώς γνωστός. Θα τους προτείναμε μάλιστα να ανατρέξουν στη διεθνή έκκληση του WWF (http://goo.gl/DTa9C) για τις περιβαλλοντικές συνέπειες του Μνημονίου. Αναρωτιόμαστε επίσης αν η επιλογή τους αποτελεί και υιοθέτηση θέσεων για ενιαίο φορολογικό συντελεστή, μείωση των φόρων στην περιουσία, ανοικτό παράθυρο για πυρηνικό σταθμό στην Ελλάδα ή των μισαλλόδοξων και επικίνδυνων θέσεων για το μεταναστευτικό.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουμε την προεκλογική μάχη σε επίπεδο προτάσεων και θέσεων με στόχο την είσοδό μας στη Βουλή για επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου, κυβερνητικές συνεργασίες σε εναλλακτική κατεύθυνση και πράσινη στροφή στην οικονομία με νέα πρότυπα ευημερίας.

Αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι μετεκλογικές συνεργασίες στη βάση και μέσα από αντιπαράθεση συγκροτημένων προγραμματικών θέσεων και όχι προεκλογικές μεταγραφές χωρίς κανένα περιεχόμενο.



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΚΛΟΓΕΣ