Παρουσίαση ψηφοδελτίων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι  παρουσίασαν σήμερα τους συνδυασμούς με τους οποίους παίρνουν μέρος στις εκλογές σ’ όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Οι υποψήφιοι του κόμματος ανέρχονται σε 341  (έναντι 313 το 2009), συν 12 στη λίστα επικρατείας.  Από αυτούς το 65,4% είναι άνδρες και το 34,6% γυναίκες  (έναντι 66,1% και 33,9% το 2009, αντίστοιχα, που αποτελεί οριακή αύξηση συμμετοχής των γυναικών). Το συνολικό ποσοστό ανανέωσης των ψηφοδελτίων των Οικολόγων Πράσινων είναι 60% σε σχέση με τις τελευταίες εκλογές.

Την παρουσίαση των ψηφοδελτίων έκαναν η Ιωάννα Κοντούλη, επικεφαλής του εκλογικού αγώνα των Οικολόγων Πράσινων, υποψήφια στη Β΄ Αθηνών με σταυρό προτίμησης και ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας.

Την παρουσίαση συντόνισε ο δημοσιογράφος και δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Χρήστος Μάτης, ο οποίος υπογράμμισε ότι  η επιλογή του coLab για την παρουσίαση των ψηφοδελτίων είναι συμβολική, καθώς αυτό λειτουργεί σαν τόπος συνάντησης νέων για την ανάληψη παραγωγικών πρωτοβουλιών, την ανάπτυξη κοινωνικής επιχειρηματικότητας και την ενίσχυση των Συλλογικών Αγαθών.

Δείτε
Tα ονόματα των ψηφοδελτίων (στα οποία δεν περιλαμβάνεται η λίστα επικρατείας)

Η Ιωάννα Κοντούλη αναφερόμενη στα ψηφοδέλτια των ΟΠ τόνισε:

«Σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι παρουσιάζουμε τα ψηφοδέλτια μας σε όλη την χώρα. Είναι ψηφοδέλτια που απαρτίζονται από ανθρώπους με διάθεση να συνεισφέρουν στα κοινά χωρίς προσωπική ιδιοτέλεια. Είμαστε βέβαιοι ότι οι πολίτες θα σκεφτούν καθαρά και η επόμενη βουλή θα έχει ισχυρή πράσινη εκπροσώπηση. Οι ιδέες μας, οι ιδέες της πολιτικής οικολογίας έχουν ριζώσει στην Ελλάδα χάρη σε όλους εμάς.. Εκπροσωπούμαστε στην Ευρωβουλή από τον Ιούνιο του 2009. Είμαστε σε όλες τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους από τις εκλογές του 2010 και τώρα έχουμε μπροστά τη μάχη που θα μας φέρει στη βουλή. Θα τη δώσουμε με τον ενθουσιασμό και τις προτάσεις μας για να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα που κατέρρευσε δεν θα επανέλθει ποτέ».

 

Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, μιλώντας για τη συμμετοχή των ΟΠ στις εκλογές, συμπλήρωσε:

«Οι Οικολόγοι Πράσινοι είμαστε το κόμμα αυτών που δεν έχτισαν αυθαίρετο και εκείνων που δεν έκλεψαν την εφορία. Πάνω από όλα, όμως, είμαστε κόμμα των νεότερων γενιών, αυτών που δε χρωστάνε και πραγματικά πληρώνουν τις ευθύνες άλλων: της πρώην γενιάς των 700 ευρώ, αυτών που δε βρίσκουν δουλειά, αυτών που είδαν να τους κόβεται ακόμη και ο βασικός μισθός, για να σωθεί, υποτίθεται, ο 13ος και ο 14ος μισθός των μεγαλύτερων ηλικιών, αυτών που ουσιαστικά χλεύαζαν ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σαμαράς όταν αντιδικούσαν δημόσια ποιος από τους δύο τους διέσωσε – υποτίθεται – το 13ο και 14ο μισθό των μεγαλύτερων.
Για μας επανεκκίνηση της οικονομίας δε σημαίνει ούτε κρατισμό ούτε ζητιανιά για κάθε αμφιλεγόμενη επένδυση, που συχνά καταστρέφει περισσότερες θέσεις εργασίας από όσες δημιουργεί. Σημαίνει αναπροσανατολισμό της, σε κατευθύνσεις βιώσιμες και ρεαλιστικές, που αξιοποιούν τους εγκαταλειμμένους φυσικούς πόρους, δημιουργούν θέσεις εργασίας, και δίνουν ευκαιρίες και υποστήριξη στους νέους που θέλουν να δημιουργήσουν μια δική τους δουλειά. Απέναντι στο Μνημόνιο καταθέτουμε λοιπόν προτάσεις διεξόδου: για λύσεις που να μην κλείνουν το δρόμο προς το μέλλον, καθώς σε καιρούς λιτότητας η υποβάθμιση των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς, Ισχυρή πράσινη παρουσία στη νέα Βουλή είναι ζωτική για να μην κρατήσουν οι συνέπειες της κρίσης για πάντα».        

 

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ
 • Ζέφη Κόλια

  Τι σημαίνει ”με δική της επιλογή χρειάζεται σταυρό προτίμησης;” Αν δεν κάνω λάθος δεν είναι αρχηγός κόμματος: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.Ε; Άρα δεν ήταν επιλογή, έτσι είθισται για όλους. Μην λέμε χαζά παράγματα μεταξύ μας.

 • OP_webteam

  Στο τελευταίο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων, κατατέθηκε από μέλη του φορέα πρόταση η επικεφαλής μας να έχει το προνόμιο της εκλογής χωρίς σταυρό. Αυτή την πρόταση αρνήθηκε η Ιωάννα Κοντούλη και είμαστε περήφανοι για την επιλογή της αυτή

 • Γιώργος Ζεγκλίνας

  Υπάρχει περίπτωση να έχουμε άμεση διαδικτυακή επικοινωνία με τους υποψήφιους στην εκλογική περιφέρεια του καθενός ώστε να θέσουμε τα ερωτήματα μας ειδικά για την περιοχή μας?Επίσης από πού μπορούμε να πάρουμε στοιχεία για τους υποψήφιους βουλευτές στην εκλογική μας περιφέρεια (βιογραφικό,προτάσεις κ.λ.π.)?
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

 • admin1

  Ήδη στην επιλογή Υποψήφιοι για κάθε περιφέρεια ανεβαίνουν στοιχεία για καθεμία/καθένα μεταξύ αυτών και στοιχεία επικοινωνίας (sites, facebook, email κλπ).