Περιοδεία των Οικολόγων Πράσινων στην Αχαΐα

«Ο Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΤΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»

«Το ευρώ, εργαλείο και όχι σημαία. Σημαία μας η περαιτέρω δημοκρατική ενοποίηση της Ευρώπης»

Συνέντευξη Τύπου έδωσε  σήμερα στην Πάτρα ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων, Γιάννης Παρασκευόπουλος.

«Χωρίς ταυτόχρονες απαντήσεις για οικονομία, κοινωνία και περιβάλλον, θα καταλήξουμε να ανακυκλώνουμε απλώς τα αδιέξοδα: σε καιρούς άλλωστε λιτότητας η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και των συλλογικών αγαθών μας κάνει δυο φορές φτωχούς», τόνισε ο Γ. Παρασκευόπουλος.

«Στη σκιά του Μνημονίου προωθείται ήδη μια οικονομία λεηλασίας φυσικών και ανθρώπινων πόρων, τύπου Αλβανίας ή Ρουμανίας. Είναι αποκαλυπτικό ότι και οι δύο αυτές χώρες παράγουν πετρέλαιο ήδη από τη δεκαετία του 1930, χωρίς όμως να έχουν προσφέρει ευημερία στις κοινωνίες τους. Οι Οικολόγοι Πράσινοι φέρνουμε λοιπόν στο επίκεντρο την πραγματική οικονομία, με συνολική πρόταση για Πράσινη Στροφή και πυλώνες τη βιώσιμη αναζωογόνηση της υπαίθρου, την απεξάρτηση από το πετρέλαιο και το λιγνίτη και την αναβάθμιση των συλλογικών αγαθών ως αντιστάθμισμα στην απώλεια αγοραστικής δύναμης.

Θέλουμε και ευρώ, και μια ευρωπαϊκή χώρα, και δε θυσιάζουμε τίποτα από τα δύο. Οι εξελίξεις των ημερών με την Ισπανία, δείχνουν την επείγουσα ανάγκη να προχωρήσουμε πέρα από την Ευρώπη της Κομισιόν και των κυβερνήσεων, όπως ζητούν οι Πράσινοι. Για μας το ευρώ είναι εργαλείο και όχι σημαία: Σημαία είναι η ενίσχυση της ευρωπαϊκής ενοποίησης, με δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνική δικαιοσύνη. Ενδεχόμενη πάντως επιστροφή σε εθνικό νόμισμα θα εξανέμιζε μισθούς και συντάξεις, αποτελώντας κορύφωση του Μνημονίου και όχι αναίρεση του. Επιπλέον τα πάντα θα εξαγοράζονταν σε εξευτελιστικές τιμές από τα συμφέροντα που έχουν βγάλει κεφάλαια και καταθέσεις στο εξωτερικό.

Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά και στις κυβερνητικές λύσεις. Εναλλακτική κυβερνητική πλειοψηφία, πέρα από τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να υπάρξει μόνο αν είναι και οι Οικολόγοι Πράσινοι στη Βουλή. Απαραίτητο είναι όμως είναι οι συνεργασίες να δίνουν και λύσεις, με πλαίσιο  σεβασμού της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας, διασφάλισης της παραμονής στην ευρωζώνη και λύσεων πέρα από το Μνημόνιο.

Σε διαφορετική περίπτωση, ρυθμιστής των εξελίξεων θα είναι το ΠΑΣΟΚ όπου ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη δηλώσει ότι θα επιδιώξει να φέρει ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο κυβερνητικό σχήμα. Η χώρα όμως δεν αντέχει τρίτες εκλογές σε δυο μήνες: ο κ. Βενιζέλος οφείλει να φερθεί στοιχειωδώς υπεύθυνα και να δεσμευθεί ότι δε θα προκαλέσει ο ίδιος μια τέτοια  καταστροφική εξέλιξη.

Στις εκλογές δεν ψηφίζουμε συναισθήματα φόβου ή ελπίδας, αλλά πολιτικές επιλογές και προτάσεις διεξόδου. Οι Οικολόγοι Πράσινοι ξεκινήσαμε την προεκλογική μας εκστρατεία με καθυστέρηση, και η δυναμική μας αναπτύσσεται κυρίως μετά το τέλος των επίσημων δημοσκοπήσεων.  Είμαστε όμως αισιόδοξοι για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς οι πολίτες υποδέχονται θετικά τα μήνυμα ότι η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Στην συνέντευξη τύπου πήραν μέρος και οι υποψήφιοι βουλευτές Αχαΐας  Νίκος Ζαφειρόπουλος, Θηρεσία Πολίτου, Μανώλης Βέμης και Βασίλης Κουμπούρας, οι οποίοι εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για μια ουσιαστική βελτίωση της εκλογικής επίδοσης του κόμματος στην Δυτική Ελλάδα.

Στη συνέχεια της περιοδείας του το κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων θα επισκεφθεί περιοχές της Πάτρας,  τη Χαλανδρίτσα και τα Καλάβρυτα.



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ