Αφισορρύπανση και περιβαλλοντικό αποτύπωμα προεκλογικού αγώνα

Με τη χώρα να πηγαίνει σε εκλογές αντιμέτωπη με πρωτοφανείς προκλήσεις, δυστυχώς η προεκλογική εκστρατεία θυμίζει έντονα εικόνες “από τα παλιά” που τόσο έχουμε ανάγκη να αφήσουμε πίσω μας.

Και δεν αναφερόμαστε μόνο στην πόλωση, το εμπόριο φόβου και ελπίδας, την έλλειψη συγκροτημένων προτάσεων, την απουσία ουσιαστικού πολιτικού διαλόγου.

Δυστυχώς για άλλη μια φορά οι πόλεις μας πνίγονται σε παράνομες υπαίθριες διαφημίσεις και αφισοκολλήσεις και σπατάλη χαρτιού χωρίς λόγο.

Μας λυπεί που σε αυτό πρωτοστατούν κόμματα της Αριστεράς που θέλουν ταυτόχρονα να εμφανίζουν φιλο-περιβαλλοντικό προφίλ. Καλούμε όλα τα κόμματα να αποκαταστήσουν άμεσα και με δικά τους κόστη τους δημόσιους χώρους από τις αφίσες και τα πανό που έχουν τοποθετήσει.

Από την πλευρά μας, οι Οικολόγοι Πράσινοι φροντίσαμε να ελαχιστοποιήσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της εκστρατείας μας. Δεν κάναμε αφισοκολλήσεις και το κεντρικό μας φυλλάδιο τυπώθηκε σε ανακυκλωμένο χαρτί.

Σε ότι αφορά τις μετακινήσεις μας, θα χρηματοδοτήσουμε συμβολικά κοινωνικές-περιβαλλοντικές δράσεις στις περιοχές όπου κάναμε περιοδείες με το μισθωμένο βαν ενώ θα αντισταθμίσουμε τις εκπομπές από τις αεροπορικές πτήσεις μας πληρώνοντας για την απόσυρση αντίστοιχων δικαιωμάτων ρύπανσης.

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΚΛΟΓΕΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΛΙΜΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ