01. ΜΠΟΥΚΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Βιογραφικό

Ασχολήθηκα ενεργά με τα κοινά στο λεγόμενο «Πράσινο χωριό» από το 1993, μέσα από τον επιτυχημένο αγώνα για την προστασία της κοιλάδας της Δωδώνης από την καταστροφική χάραξη της Εγνατίας Οδού. Έναν αγώνα ενεργών πολιτών που πήρε ανέλπιστες διαστάσεις και είχε την αμέριστη συμπαράσταση των Οικολόγων Πρασίνων της Ε.Ε. και που έκτοτε αποτέλεσε «σημαία κινητοποιήσεων» στον τόπο μας.

Στο πλευρό του συλλόγου «Φίλοι της Δωδώνης» (του οποίου είμαι ιδρυτικό στέλεχος και πρόεδρός της από το 1993 μέχρι σήμερα) αγωνίστηκα για μείζονα περιβαλλοντικά ζητήματα της περιοχής της Δωδώνης, όπως τη δρομολογούμενη κατασκευή ΧΥΤΑ και τις άσκοπες διανοίξεις αγροτικών δρόμων.

Συμμετείχα στο Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων. Στις νομαρχιακές – βουλευτικές εκλογές του 2002 ήμουν υποψήφιος με την «Κόκκινη – Πράσινη Παρέμβαση». Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήμουν επικεφαλής του συνδυασμού «Πολίτες για τη Δωδώνη» – με «αντίπαλο», αυτή τη φορά σύσσωμους τους πολιτικούς εκπροσώπους του Δήμου αλλά και το ΥΠΕΧΩΔΕ, ενορχηστρωτές της δρομολογούμενης 20Ε, η οποία απαξιώνει την περιοχή. Εξελέγην δημοτικός σύμβουλος, παρότι – κατά θρυλούμενα – αμόλησα εκατοντάδες λύκους και φίδια.

Εργάζομαι στον Ε.Ο.Τ. Ιωαννίνων. Ζω στο Κάστρο με τη σύντροφό μου και το παιδί μου.

Ζω και δραστηριοποιούμαι στην Ήπειρο τα τελευταία πέντε χρόνια, αναζητώντας μια ποιότητα ζωής που είναι αναπόσπαστα δεμένη με την ομορφιά της φύσης. Δεν παύω ωστόσο να σοκάρομαι καθημερινά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την «προσπάθεια» υποβάθμισης της φύσης. Ασχολούμαι με τον εναλλακτικό τουρισμό και σκοπεύω να εγκατασταθώ σ΄ ένα μικρό χωριό. Με αίσθημα ευθύνης γι αυτόν τον τόπο θεωρώ επιβεβλημένη τη συμμετοχή μου στα οικολογικο – πολιτικά δρώμενα.

Είμαι μέλος της οικολογικής οργάνωσης «Φίλοι της Δωδώνης». Συμμετείχα στο Δίκτυο Οικολογικής Δράσης Ιωαννίνων. Έχω πάρει μέρος σε οικολογικές δράσεις τόσο στην Κρήτη (όπου ήμουν φοιτητής) όσο και στην Ήπειρο.

Ο ιδεολογικός χώρος των Οικολόγων – Πρασίνων είναι κατά τη γνώμη μου το ιδανικό πεδίο για να συγκεντρώσουμε τις ευαισθησίες μας, τα οράματά μας, τις ενέργειές μας.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.