01. ΑΘΑΝΑΣΟΥΛΑ ΙΡΙΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα, σε μεσοαστικό περιβάλλον και απασχολήθηκα από μικρή στην οικογενειακή λιθογραφική επιχείρηση, σπουδάζοντας στη Βακαλό (1988-90) και παράλληλα κάνοντας καριέρα στη Διαφήμιση σαν Creative Art Director.

Το 1990 μετακόμισα στην Αγγλία για σπουδές στην Τέχνη (1993-96 BFA Κριτική Εικαστική Πρακτική στο Central St. Martins’, 2000-01 μεταπτυχιακό BTEC στην Επαγγελματική Εξέλιξη και Διοίκηση Εικαστικών) και εργάζομαι έκτοτε σαν διεθνής εικαστικός με εκθέσεις σε Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Αθήνα και Βιέννη.

Από τότε που επέστρεψα στην Αθήνα οργανώνω εκθέσεις σαν ανεξάρτητη επιμελήτρια όπως στο Breeder (2004/5), στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (2008), και φέτος τον Ιούνιο στο BoozeCooperativa για την ενίσχυση του Athens Pride Community Outreach Program, με την υποστήριξη των Ο.Π.

Σαν μέλος των Ο.Π. από το 2008 ασχολούμαι με τα κοινά και τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχοντας αναλάβει εκλογική αντιπρόσωπος σε όλες τις εθνικές και δημοτικές εκλογές, στο Athens Pride κάθε χρόνο και πρόσφατα βοηθός του Δημοτικού Συμβούλου Φίλιππα Δραγούμη.

Είμαι φιλόζωη, φανατική απο-αναπτυξιακή και ενάντια στη σχεδιασμένη βραχυζωία των καταναλωτικών προϊόντων που καταλήγουν σε χωματερές του Τρίτου Κόσμου καταστρέφοντας το οικοσύστημα.


Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.