15. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Χατζηνικολάου είναι 41 ετών, πατέρας 2 παιδιών, εργάζεται στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών με αντικείμενο τους ποταμούς της Ελλάδας, και διαμένει μόνιμα στη Σαρωνίδα Αττικής.

Εντάχθηκε στους Οικολόγους Πράσινους το 2003 και το 2005-6 διατέλεσε μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου των ΟΠ. Σήμερα είναι συντονιστής της ομάδας των Νερών που ανήκει στην Θεματική Ομάδα Περιβάλλοντος των ΟΠ.
Η γνώμη του σχετικά με την υφιστάμενη πολιτικοκοινωνική κρίση είναι πως αυτή δεν είναι τυχαίο ιστορικό γεγονός. Είναι δομικό στοιχείο που εξυπηρετεί το υφιστάμενο σύστημα παραγωγής-κατανάλωσης-εξουσίας. Αυτό το σύστημα δεν είναι πια λειτουργικό.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι πάντα αποτελούσαν τη φωτεινή εξαίρεση στο εγχώριο πολιτικό σύστημα σε ότι αφορά στην αναγνώριση και στην ανάληψη ευθυνών.
Αν δεν αλλάξει αυτό το σύστημα που εξυπηρετεί όχι μόνο τους κρατούντες, αλλά και πολλούς πολίτες, όχι μόνο ένα μνημόνιο -που συνοδεύει τον υπέρογκο δανεισμό- είναι απαραίτητο, αλλά προφανώς θα χρειαστούν 2 – 3 μνημόνια με πολύ πιο επώδυνους όρους.
Αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος μόνο αν υπάρξει απόφαση για ενεργό πολιτική συμμετοχή, προσωπική και συλλογική δράση, με πλήρη επίγνωση των επιπτώσεων που φέρει αυτή η δέσμευση για εμάς και τους οικείους μας.
Τον εμπνέουν κοινοτικές καταστάσεις ουσιαστικής συμβίωσης, όπως οι οικοκοινότητες, και πιστεύει πως η ελπίδα βρίσκεται στις συλλογικότητες, όπου προσδιορίζονται εκ νέου οι αρχές μας, οι ανάγκες μας, η ποιότητα της επικοινωνίας και η προσωπική ανάπτυξη στο πλαίσιο της συλλογικότητας.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.