04. ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεσολόγγι . Είναι Πολ. Μηχανικός και έχει παρακολουθήσει οικονομικές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

Στη δικτατορία συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα, στα γεγονότα του Πολυτεχνείου συνελήφθη και βασανίστηκε. Μεταδικτατορικά   ενεργοποιήθηκε μέσα από την αριστερά και την οικολογία και αγωνίστηκε για ζητήματα δημοκρατίας, παιδείας, ειρήνης, κοινωνικής δικαιοσύνης και προστασίας περιβάλλοντος.

Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. του ΤΣΜΕΔΕ, μέλος ΔΣ συλλόγων μηχανικών, μέλος της επιτροπής σύνταξης του ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ   επί Αντ. Τρίτση,  μέλος επιτροπής Υπουργείου Παιδείας για θέματα τεχνικής εκπαίδευσης, πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Δήμου Αγ. Παρασκευής, πρόεδρος της συντονιστικής επιτροπής αγώνα  για τη προστασία του Υμηττού, μέλος ΠΣ και συντονιστής του Πανελλαδικού Συμβουλίου του ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΙΝΗΣΕΩΝ για την προστασία του περιβάλλοντος, πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου, μέλος του Πανελλαδικού Συμβουλίου της Πράσινης Πολιτικής και συντονιστής της οργανωτικής επιτροπής για τη δημιουργία του πολιτικού φορέα της οικολογίας   « ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ».

Στους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ έχει διατελέσει μέλος του  Πανελλαδικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Γραμματείας, εισηγήθηκε τις οργανωτικές αρχές και ήταν μέλος της επιτροπής του εκλογικού προγράμματος (2007).

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με την ΑΤΤΙΚΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ και εκλέχτηκε  Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής . Συμμετέχει στις   επιτροπές της περιφέρειας  χωροταξίας -αναπλάσεων  και παιδείας – πολιτισμού.

Επικοινωνία
EMAIL dimarasg@gmail.com
Περιφέρεια
|

Comments are closed.