08. Γεωργόπουλος Αλέξανδρος

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε στο Χημικό της Φυσικομαθηματικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, από όπου απεφοίτησε το 1975. Τελείωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Από το 1985 διδάσκει στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης όπου το 2008 εκλέχτηκε τακτικός καθηγητής. Έχει γράψει τρία βιβλία: Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (1993), Γη: Ένας Μικρός και Εύθραυστος Πλανήτης (1996), Περιβαλλοντική Ηθική (2002). Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξενόγλωσσα περιοδικά.

Είναι μέλος της Balkan Environmental Association, της Mediterranean Association for Environmental Protection, της Ελληνικής Εταιρείας για την Προστασία της Φύσης και της Πολιτιστικής Κληρονομιάς και ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση.

Από τα παλαιότερα μέλη της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης και εκδότης του οικολογικού εντύπου ΕΝ ΟΙΚΩ, ΕΝ ΔΗΜΩ. Επανειλημμένα υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης με την Οικολογία-Αλληλεγγύη/Συνασπισμός των Πολιτών και με την Οικολογία-Αλληλεγγύη· το 2004 υποψήφιος ευρωβουλευτής και το 2007 υποψήφιος βουλευτής με τους Οικολόγους Πράσινους.
Είναι παντρεμένος με την Ευαγγελία Κιρκινέ κι έχει έναν γιό.

Επικοινωνία
EMAIL