01. ΓΙΟΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

Βιογραφικό

Αρκάς με καταγωγή από την Τεγέα (1952), είναι φυσικός, μηχανικός μεταλλουργός, σύμβουλος εταιρειών σε έργα αιολικών πάρκων και φωτοβολταϊκών σταθμών (1996 – 2012), από τα ιδρυτικά μέλη των Οικολόγων Πράσινων.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Δ. Βερολίνο ( 1974 – 1988 ) συμμετείχε σε οικολογικά και κοινωνικά κινήματα, ενώ το 1984 δημοσίευσε στα ελληνικά το βιβλίο <<Οι Πράσινοι Εναλλακτικοί στη Δ. Γερμανία>>.

Στο διάστημα 1989 – 1995 εργάστηκε ως διαχειριστής στο ΄΄Οικολογικό Κέντρο Νάξου΄΄. Μαθήτευσε και συνεργάστηκε τα χρόνια εκείνα με τον Μανώλη Γλέζο και την Κοινότητα Απεράθου της ορεινής Νάξου, στην κατασκευή φραγμάτων ανάσχεσης της χειμαρρικής ροής των βρόχινων νερών με στόχο τον τεχνητό εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφορέων.

Από τα φοιτητικά του χρόνια και μέχρι σήμερα είναι ενεργός πολίτης, συμμετέχοντας σε διάφορες πολιτικές, αυτοδιοικητικές ή κοινωνικές κινήσεις, και δραστηριοποιούμενος μέσα από αυτές στα Κοινά του Τόπου όπου ζει, αλλά και ευρύτερα πολιτικά. Μαζί με τον Γιώργο Κολέμπα, δημοσίευσαν πρόσφατα το βιβλίο τους με τίτλο : <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ : Η διέξοδος από τις συμπληγάδες του κρατισμού και της ιδιωτικοποίησης>>.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.