02. ΓΙΟΚΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα στις 28-4-1957, μεγάλωσα στην Πεύκη και το Μαρούσι, όπου τέλειωσα το γυμνάσιο-λύκειο το 1975. Πέρασα τρίτος στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ (με υποτροφία του ΙΚΥ και του Δήμου Αμαρουσίου) – απεφοίτησα το 1986.

Σαν φοιτητής ήμουν ενεργό μέλος του φοιτητικού κινήματος στις αυτόνομες ομάδες φοιτητών & τον ανεξάρτητο χώρο Αρχιτεκτονικής (ΑΧΑ), συμμετείχα σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης ατομικών & πολιτικών δικαιωμάτων & διάδοσης των οικολογικών & ελευθεριακών ιδεών.

Εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας μελετητής στο γραφείο μου, ή συνεργάζομαι με μελετητικές εταιρείες σε Δημόσια-Ιδιωτικά έργα.

Έχω παρακολουθήσει τα ειδικά σεμινάρια: «Παθητικά Ηλιακά Συστήματα και Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική (ΕΛΚΕΠΑ1987)» & «Αποκαταστάσεις-Αναστηλώσεις Μνημείων-Παραδοσιακών συνόλων (ΤΕΕ1990)».

Είμαι μέλος του ΤΕΕ & των ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ, εκπρόσωπος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων στην ΕΠΑΕ βόρειου τομέα Αθηνών. Το μελετητικό έργο μου περιλαμβάνει Χωροταξικές & Πολεοδομικές μελέτες, Δημόσια & Ιδιωτικά κτήρια με σεβασμό στον άνθρωπο, την κλίμακα, το περιβάλλον & το τοπίο.

Διετέλεσα μέλος των Οικολόγων Εναλλακτικών & εντάχθηκα στους Οικολόγους Πράσινους το 2009, είμαι συντονιστής της ΠΚ Αγίας Παρασκευής, Χολαργού–Παπάγου, συμμετέχω στην Θεματική Ομάδα Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος & στα συνέδρια-συνδιασκέψεις των ΟΠ.

Σύζυγός μου είναι η Φώφη Κατιρτίδου (σκηνογράφος), και η κόρη μας Λυδία Γιόκαρη είναι δευτεροετής στην Αρχιτεκτονική του Πανεπιστημίου Πατρών. Κατοικο-εδρεύουμε στην Αγία Παρασκευή.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.