03. ΚΑΤΣΑΝΕΒΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στα Χανιά το 1954 και σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ρώμη. Ζεί και εργάζεται στα Χανιά και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ασχολείται ενεργά με την προώθηση του Οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στα Χανιά. Ιδρυτικό μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ  ΧΑΝΙΩΝ, συμμετέχει ενεργά στον αγώνα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, της βιοποικιλότητας και την βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Από το 1993 ως το 1998 με την ιδιότητα του επιστημονικά υπεύθυνου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. για την ενημέρωση των πολιτών, συντόνισε τα σεμινάρια που οργάνωσαν  Δήμος Χανίων, η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. και το ΕΛ.ΚΕ.ΠΑ. και προώθησε αποφασιστικά τον θεσμό της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, της ενημέρωσης και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ μελέτησε σε βάθος το πρόβλημα των απορριμμάτων και αγωνίστηκε για την εφαρμογή της ανακύκλωσης.

Το 1998 και 1999 εργάστηκε στο γραφείο Χανίων της 13ης Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων με κύριο αντικείμενο, την προστασία και ανάδειξη των Βυζαντινών τειχών της Παλιάς Πόλης Χανίων. Από τότε και ως σήμερα έχει μελετήσει και αναστηλώσει πλήθος διατηρητέων κτιρίων της Παλιάς Πόλης, ενώ παράλληλα ασχολείται με διακοσμήσεις και σχεδιασμό – κατασκευή επίπλων. Από το 2005 ασχολείται με την μελέτη και κατασκευή κτιρίων με φυσικά υλικά, σε μια προσπάθεια προώθησης της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και περιορισμού της χρησιμο-ποιούμενης ενέργειας, τόσο κατά την κατασκευή, όσο και κατά την χρήση των κτιρίων.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.