01. ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

Βιογραφικό

Η Ιωάννα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Θηλέων Ζωγράφου, όπου εξακολουθεί να κατοικεί και σήμερα.

Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Περιβάλλον & Ανάπτυξη». Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθηνών θέματα Φωτοερμηνείας και Τηλεπισκόπισης και από το 2002 εργάζεται στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Είναι μητέρα δύο αγοριών.

Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως η διαδημοτική επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού και η “κίνηση πολιτών για την διάσωση της βίλας Ζωγράφου” και σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το «Ένα καράβι για την Γάζα».

Εντάχθηκε στους Οικολόγους Πράσινους από τα πρώτα βήματα του κόμματος, το 2003 και το υπηρέτησε από σειρά θέσεων ευθύνης.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του εκλογικού προγράμματος και υποψήφια στην Β΄ Αθήνας.

Στις ευρωεκλογές του 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που επέτυχε την εκπροσώπηση των πράσινων ιδεών για πρώτη φορά σε βουλευτικό επίπεδο.

Στις βουλευτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς ήταν συνεπικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Το 2010 ήταν ο εκπρόσωπος των ΟΠ στο εθνικό διάλογο για την παιδεία.

Στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων εξελέγη επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας.

Με δική της επιλογή δεν δέχθηκε τα προνόμια αρχηγού κόμματος, και είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών με σταυρό

[Πρόσφατες αναφορές της στο blog]


facebook.com/ioanna.kontouli
twitter.com/ikontouli

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|