05. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΡΗΝΗ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Νησί Ημαθίας, από αγρότες γονείς.

Είμαι παντρεμένη με το γιατρό Γιάννη Σαββαΐδη κι έχω τρεις κόρες  24, 20, 17 ετών αντίστοιχα.

Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια των σπουδών μου, αγωνίστηκα σθεναρά με άλλους συμφοιτητές μου για την ανωτατοποίηση των Παιδαγωγικών Ακαδημιών.

Ήμουν επίσης Γραμματέας, καθώς και ιδρυτικό μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Νησίου, από το1977-το 1981.

Το 1987 αποσπάστηκα στη Σουηδία και εργάστηκα στα απογευματινά, πρωινά σχολεία μητρικής γλώσσας

και στο Σαββατιάτικο Ελληνικό σχολείο στη Στοκχόλμη.

Από το 1988 έως το 1990 ήμουν γραμματέας του Συλλόγου Αποσπασμένων Εκπαιδευτικών Σουηδίας.

Από την αρχή της σταδιοδρομίας μου ασχολήθηκα με πολιτιστικά και κοινωνικά ζητήματα.

Ήμουν πρωτοπόρος στη θεατρική αγωγή αφού από το 1983 οργάνωνα θεατρικές παραστάσεις με τους μαθητές μου.

Στο 4ο δημοτικό Αλεξάνδρειας (1984-85), εκδώσαμε και τυπώσαμε, μαθητική εφημερίδα με μεταξοτυπία .

Στη Σουηδία (Ιουνιος87-Ιουνιος91) ως αποσπασμένη δασκάλα, ασχολήθηκα  με πολιτιστικές δραστηριότητες(Σχολικός Σύμβουλος ήταν  ο κ. Ηλίας Σχίζας ).

Οι δραστηριότητες αυτές παρουσιάζονταν στο αμφιθέατρο του Οsse Gymnasium, όπου φιλοξενούνταν το Σαββατιάτικο Ελληνικό σχολείο.

Το 1993-5 συνεργάστηκα στο 11ο Δ.Σ. Βέροιας, με συνάδελφο στα πλαίσια της Περιβαλλοντικής Αγωγής, συνεργαστήκαμε με θέμα:

« Αύλειος χώρος των σχολείων».

Η εργασία μας παρουσιάστηκε στο 6ο Πανελ.Συνεδριο «Μετά το ατύχημα» 13-14Μαιου 1994.

Το 1999 ασχολήθηκα με τη περιβαλλοντική αγωγή στο 12ο δημοτικό σχολείο, με θέμα «Το Ποτάμι».

Ήμουν υπεύθυνη για δυο περιβαλλοντικές ομάδες μαθητών . Η εργασία μας κινητοποίησε ειδικούς επιστήμονες στην πόλη μας καταλήγοντας να είναι διεπιστημονική συνεργασία .

Το σχολείο μας βραβεύτηκε για τις παραπάνω δραστηριότητες και με χρηματικό βραβείο. Από το Φλεβάρη του 2001 έως τον Ιούνη του 2005, συμμετείχα σε προγράμματα της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης με θέματα: « Πράσινες γωνίες της γειτονίας μου», «Το δάσος», « Μικροί Ερευνητές» και άλλα.

Βραβευθήκαμε από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας Της Φύσης για περιβαλλοντικά προγράμματα που εκπονήσαμε στο 1ο Δ.Σ. Βέροιας τα σχολικά έτη 2004-2005 και 2005-2006, για την εκπόνηση των οποίων ήμουν υπεύθυνη.

Ασχολήθηκα με πολιτιστικά προγράμματα τα οποία έχουν καταγραφεί σε video c.d. και μια πειραματική ταινία που έγινε με πρωταγωνιστές τους μαθητές μου, με τίτλο:<< Μάθημα Φυσικής >> την άνοιξη του 2006 επιλέχτηκε και προβλήθηκε στο 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Νάουσας.

Στα πλαίσια των ενδιαφερόντων μου έχω παρακολουθήσει τα παρακάτω μαθήματα και σεμινάρια.

Στη Σουηδία έκανα τρία χρόνια Σουηδικά , Σουηδική λογοτεχνία, μαθήματα για Η/Υ και τρεις μήνες συμμετείχα σε κύκλο σπουδών: «Αγωγή παιδιών με χαμηλή όραση», σε συνεργασία με τον  O.BECKMAN.

Στην Ελλάδα παρακολούθησα δεκάδες σεμινάρια πολιτιστικών, περιβαλλοντικών και εκπαιδευτικών  θεμάτων.

Διετέλεσα μέλος του συλλόγου “Φίλων του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας», και υπήρξα ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με δυσλεξία και μαθησιακές δυσκολίες Βέροιας.

Από το 2003 έως το 2009 ήμουν μέλος στα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων. Από το 2010  δραστηριοποιούμαι στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης.

Το 2003 ήμουν υποψήφια νομαρχιακή Σύμβουλος σε ανεξάρτητη κίνηση και τον Οκτώβρη του 2010 υποψήφια  δημοτική σύμβουλος των « Ενεργών Πολιτών για το Δήμο της Βέροιας».

Από το 2006 είμαι μέλος της Αναγνωστικής Λέσχης Κυριώτισσας Βέροιας της οποίας υπεύθυνος είναι ο βραβευμένος συγγραφέας Γιάννης Καισαρίδης, με τα μέλη της οποίας προσφέρουμε πολιτιστικά στην πόλη μας, συνεργαζόμενοι και με τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.