05. ΚΟΥΜΠΙΟΣ ΜΙΧΑΗΛ (ΜΙΧΑΛΗΣ)

Βιογραφικό

Ο Μιχάλης Κουμπιός είναι συνθέτης μουσικής και τραγουδιών, ενίοτε στιχουργός, δημοσιογράφος, φωτογράφος, σκηνοθέτης, παραγωγός δίσκων και συναυλιών. Αυτή την περίοδο είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στους κύκλους συναυλιών «Τα πρόσωπα του ελληνικού τραγουδιού, «Θέματα της ελληνικής μουσικής και του ελληνικού τραγουδιού», και «στο πανί και στο γυαλί» στο Θέατρο Μπάντμιντον.

Από το 1982 ηχογραφεί δίσκους και αρθρογραφεί κατά διαστήματα στο σύνολο σχεδόν του καθημερινού, εβδομαδιαίου και περιοδικού τύπου της χώρας (για θέματα μουσικής, κοινωνίας, οικολογίας).

Οραματίστηκε και υλοποίησε τα περιοδικά: «Μουσική και Μουσικοί» το 1987 και «Δίφωνο» το 1995.

Βιωματικός οικολόγος. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στην Τήλο, κοντά σε μια γενιά ανθρώπων που θαύμαζαν το φυσικό περιβάλλον. Αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες παππούδες, του ενίσχυσαν τη φαντασία, δίνοντας τροφή στην περίφημη ορμή για γνώση, την «ορμή του ειδέναι».

Ως ενεργός πολίτης συμμετέχει στα οικολογικά Κινήματα τα τελευταία είκοσι χρόνια. Πιστεύει βαθιά σε μια παιδεία που μαθαίνει τους ανθρώπους να σκέπτονται, καθώς η σκέψη είναι ο καθοδηγητής του ανθρώπου σε όλες του τις ενέργειες («νουν ηγεμόνα ποιού», όπως έλεγε ο Σόλωνας), διότι χωρίς τη σκέψη η βούληση παραλύει, αποδυναμώνεται και ο άνθρωπος παρασύρεται στην αθλιότητα.

Αγαπημένη του φράση η διαχρονική ρήση του Κλεόβουλου του Λίνδιου «μέτρον άριστον», που τη θεωρεί τη βάση όχι μόνο της αρχαίας ελληνικής σκέψης, αλλά και της πολιτικής οικολογίας.

Είναι με τους Οικολόγους Πράσινους, διότι είναι το μοναδικό συλλογικό κόμμα απέναντι στο παρηκμασμένο πολιτικό σύστημα. Ένας χώρος με άμεση δημοκρατία και εναλλαγή, ένας χώρος που τον απαρτίζουν ενεργοί πολίτες, ταγμένοι στο διαχρονικό και όχι στο εφήμερο. Πολίτες που πιστεύουν βαθιά ότι ο άνθρωπος ανήκει στη γη και όχι το αντίθετο και θεωρούν κάθε μορφή ζωής εξέχουσα και σημαντική.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια

Comments are closed.