05. ΚΟΥΝΙΑΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ (ΓΩΓΩ)

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Καλαμάτα. Τελείωσα τις εγκύκλιες σπουδές μου στην Αθήνα και στη συνέχεια εγγράφηκα στη Σχολή Δοξιάδη απ΄όπου αποφοίτησα με την ειδικότητα σχεδιάστρια δομικών έργων. Εργάστηκα σε διάφορα μεγάλα μελετητικά γραφεία της Αθήνας πάνω σε σχέδια οδικών, βιομηχανικών και άλλων μεγάλων δομικών έργων με συστήματα προεντεταμένων.

Το 1979 ίδρυσα στην Αθήνα τον εκδοτικό οίκο «ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ» και συνεργάστηκα με το μεταφραστή και συγγραφέα Δημοσθένη Κούρτοβικ σε μια σειρά έργων όπως ενδεικτικά, «Η θεωρία της εξέλιξης», «Ο μύθος της Ευφυΐας» και τη μοναδική στην ελληνική βιβλιογραφία «Ιστορία της Αφρικής». Είχα πάρει το 1981 δικαιώματα έκδοσης ενός πολύ σημαντικού βιβλίου, μοναδικού για τα ελληνικά βιβλιογραφικά δεδομένα, με τίτλο «Το ενεργειακό πρόβλημα», μεταφράστηκε αλλά δεν έγινε κατορθωτή τότε η έκδοσή του λόγω μετακόμισης της οικογένειάς μου στην Καλαμάτα.

Επέστρεψα με την οικογένεια μου στην Καλαμάτα το 1983. Εργάστηκα στο Υποθηκοφυλακείο Μεσσήνης μέχρι τη συνταξιοδότησή μου.

Μετέχω στο Οικολογικό Κίνημα από το 1989. Είμαι ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Καλαμάτας και της Ένωσης Καταναλωτών Μεσσηνίας και μέλος των Δ.Σ επί σειρά ετών.

Μέλος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ στην Πολιτική Κίνηση Μεσσηνίας.

Δραστηριοποιούμαι σε μια σειρά θεμάτων κοινωνικού ενδιαφέροντος που συναρτώνται με το ευρύτερο πεδίο της οικολογίας.

Ασχολούμαι με τη καλλιέργεια εσπεριδοειδών και την ελαιοκαλλιέργεια με τη μέθοδο Φουκουόκα (φυσική καλλιέργεια). Επίσης και την καλλιέργεια λαχανικών με τη μέθοδο της βιολογικής καλλιέργειας σε μικρή κλίμακα για τις ανάγκες της οικογένειάς μου.

Επίσης ασχολούμαι με τη ραπτική για τις προσωπικές και φιλικές ανάγκες.

Τελευταία ευχάριστη ενασχόληση η ζωγραφική.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.