03. ΜΑΓΚΑΝΑΡΗ ΕΛΕΝΗ (ΛΕΛΑ)

Βιογραφικό

Η Λέλα Μαγκανάρη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και μεγάλωσε στη Βούλα. Από νωρίς ασχολήθηκε με κεραμική, ζωγραφική, σμάλτο, μπατίκ, κόσμημα και φωτογραφία στα εργαστήρια του Αμερικανικού Κολλεγίου, με καθηγήτρια τη διακεκριμένη ζωγράφο Ζωή Αλαφούζου. Συμμετείχε σε εκθέσεις καλλιτεχνικής φωτογραφίας και παραδοσιακού κοσμήματος. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε στην Κίνηση για την Απελευθέρωση των Γυναικών και αργότερα στο Κέντρο για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Γλυφάδας, με κύρια δραστηριότητα τη συμπαράσταση σε άτομα εξαρτημένα από ναρκωτικές ουσίες και στις οικογένειές τους.

Έχει δύο κόρες και τα τελευταία δώδεκα χρόνια περνάει μεγάλο κομμάτι της ζωής της στο Εμπορειό της Σαντορίνης.

Γνωστά βιβλία της το ”Ένα παραμύθι” και το “Η Δώρα, η Πηγή και το πετράδι της χαράς”, ενώ τα πιο πρόσφατα «Η γειτονιά των Αγγέλων» και το «Σαντορίνη –Αιγαίο Sos» είναι αφιερωμένα στους αγαπημένους της τόπους, τη Σαντορίνη και τη Βούλα.

Μετά το ναυάγιο του Sea Diamond είχε την πρωτοβουλία για την πρώτη συναυλία ευαισθητοποίησης με τη Μαρίζα Κωχ και άλλους καλλιτέχνες, ενώ συμμετείχε ενεργά στη Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.