17. Μιχελής Μιχαήλ

Βιογραφικό

Επειδή λοιπόν προέρχομαι από το παλιό καλό κίνημα του αντικομφορμισμού, ζητώ κι από ‘σένα, συμμετοχή στους προβληματισμούς μας. Γι’ αυτό είμαι ενταγμένος σε τούτο το κόμμα.
Επί του τυπικού, είμαι ένας συνηθισμένος γείτονάς σου.
Γεννήθηκα στο Μαιευτήριο «Έλενα», το 1954, από κυκλαδίτες γονείς (Τήνος).
Πέρασα από τα καλύτερα σχολεία της εποχής (Λεόντειο), για να καταλήξω μέσω Μιλάνου («Brera» Ακαδημία Καλών Τεχνών), στη Νέα Υόρκη. Τέχνη και φιλοσοφία, πάντρεψαν την ιδεολογία μου. Ήταν τότε το ποθούμενο του εναλλακτικού κόσμου! Του νέου, που ξημέρωνε.
Ακολουθώντας τις Επιστήμες του Περιβάλλοντος, μπήκα στη συνέχεια στη δημοσιογραφία των ρεπορτάζ (σε πολλά μέρη του κόσμου), για λογαριασμό ξένων κι ελληνικών εντύπων. Πέρασα 3 χρόνια στην Αφρική, ως εθελοντής κοινωνικών δράσεων κι ανταποκριτής. Μέστωσα για τα καλά, στο νόημα της παραπεταμένης ελπίδας! Το τι σημαίνει, ουσιαστικός ανθρωπισμός.
Επέστρεψα στην Ελλάδα κι εντάχθηκα σε δράσεις συμβατές με την οικολογική μου άποψη. Εργάστηκα στα ΜΜΕ και τα σιχάθηκα. Έγραψα κι ασχολήθηκα για θέματα, που προκάλεσαν το κοινωνικό ενδιαφέρον (ανθρώπινα δικαιώματα και περιβαλλοντικά). Όλα όμως τούτα, δεν έχουν σημασία καταγραφής, γιατί βγήκαν μέσα από μια προσωπική μου ανάγκη, ως προς την κοινωνική αλληλεγγύη και άρα δεν χρειάζεται διαφήμιση η προβολή μου.
Η ισότιμη συμμετοχή και η σεμνότητα της δράσης, είναι το στίγμα της προσωπικής μου αξιοπρέπειας.
Πιστεύω ότι μαζί, μπορούμε να χτίσουμε μια διαφορετική κοινωνική αντίληψη, που να σέβεται την ομάδα και το άτομο. Γι’ αυτό κι αν θεωρείς χρήσιμο το βιογραφικό αυτό, κράτησε μόνο ως εγγύηση αξιοπιστίας μου τούτο:
Κανείς δεν φτιάχνει τη ζωή σου, αν δεν κατορθώσει να κερδίσει, το αμοιβαίο χαμόγελο της αισιοδοξίας!

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.