02. ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΙΚΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1958 στην Αλεξανδρούπολη και από το 1976 κατοικώ μόνιμα στην Αθήνα.

Έχω σπουδάσει λογιστικά. Εργάστηκα στη μη Κερδοσκοπική Κινηματογραφική Εταιρεία STUDIO – παράλληλο κύκλωμα, για 23 χρόνια, υπεύθυνος για την οργάνωση και παρακολούθηση της καθημερινής δραστηριότητας του γραφείου μέσω της χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Πολιτικά προέρχομαι κατ’ αρχήν από το κίνημα που διεκδικεί την ισότητα για τις λεσβίες, τους γκέι, τους/τις αμφιφυλόφιλους/ες και τους/τις διεμφυλικούς/ες, από το 1979 που εντάχθηκα στο Απελευθερωτικό Κίνημα Ομοφυλόφιλων Ελλάδας (ΑΚΟΕ) μέχρι σήμερα που συμμετέχω στην  Ομοφυλοφιλική Λεσβιακή Κοινότητας Ελλάδας (ΟΛΚΕ). Ήμουν μέλος του ΔΣ της ΟΛΚΕ την περίοδο 2008-2012. Το 1987 οι προβληματισμοί μου σχετικά με την καταπολέμηση όλων των διακρίσεων, την οικολογική κρίση του πλανήτη, τα δικαιώματα των ζώων, με οδηγούν στην ενεργή ενασχόληση με την πολιτική οικολογία, συμμετέχοντας στην Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων (ΕΚΟ).

Μέλος του Δικτύου «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS» στου οποίου το Δ.Σ. συμμετείχα (2005-2010). Ιδρυτικό μέλος του συλλόγου για τα δικαιώματα των πεζών «ΠΕΖΗ», και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

Συν-συντονιστής της Θεματικής Ομάδας των ΟΠ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επικοινωνία
EMAIL http://twitter.com/nickosmylonas
Περιφέρεια

Comments are closed.