03. ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΛΑΜΠΡΟΣ

Βιογραφικό

Γενήθηκε στην Κυρά Βρύση Ισθμίας το έτος 1953. Τελείωσε το Λύκειο στην Αθήνα το 1971.

Το έτος 1972 έφυγε στην Δ.Γερμανία όπου το 1973 άρχισε την φοίτηση στο Πολυτεχνείο του Aachen (Ααχεν) στο τμήμα της Φυσικής. Τέλος του 1980 απεφοίτησε με τον τίτλο του Διπλωματούχου Φυσικού με ειδίκευση στους Πυρηνικούς Αντιδραστήρες. Από το 1981 έως το 1983 εργάστηκε στο ίδιο Πολυτεχνείο σαν επιστημονικός συνεργάτης για λογαριασμό του Υπουργείου Έρευνας και Τεχνολογίας του Ομοσπονδιακού Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας στον τομέα της βασικής έρευνας. Παράλληλα έκανε Μεταπτυχιακές Σπουδές στον τομέα «Διοίκηση Επιχειρήσεων».

Από το έτος 1985 και μετά από απασχόληση ενός έτους στον Ιδιωτικό Τομέα μεταπήδησε στον Αγροτικό, ταυτιζόμενος πλήρως με το αντικείμενο αυτό και έκτοτε είναι η κύρια απασχόλησή του.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική και πολιτική δράση ακόμη και στα χρόνια της δικτατορίας, και έκτοτε είναι ενεργό μέλος σε τομείς των κοινωνικών διεκδικήσεων.

Εχει χρηματίσει μέλος διοικητικών συμβουλίων: Φοιτητικών Συλλόγων, Ελληνικών Κοινοτήτων Εξωτερικού, Συνεταιρισμών, στην Ενωση Γεωργικών Συναιτερισμών Κορίνθου και σε αγροτικούς συλλόγους. Για μια τριετία 1995-1998 χρημάτισε Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Κορινθίας.

Από το 1999 μέχρι το 2010 ήταν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας. Το εξάμηνο Απρίλιος – Οκτώβριος 2006 ήταν αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας. Την διετία 2007-2009 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας, Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας. Κατά την διάρκεια της θητείας του υπήρξε μέλος σχεδόν όλων των δημοτικών επιχειρήσεων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας (πρόεδρος ΔΕΚΕΛΠ, μέλος ΔΣ ΔΑΕΤ, Ομηρος ΔΕΠΑΛΠ, Πνευματικό Κέντρο).

Στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές του 2010 ήταν υποψήφιος στο Περιφερειακό Ψηφοδέλτιο «Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά» με αρχηγό τον κ. Λάμπρο Μπούκλη, σημερινό γραμματέα του περιφερειακού συμβουλίου.

Είναι παντρεμένος με τη Γενοβέφα Ναλμπάντη Διπλ. Χημικό και έχει δυο παιδιά.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.