04. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (ΝΙΚΟΛΑΣ)

Βιογραφικό

Ο Νικόλας Στεφάνου γεννήθηκε το 1953 στη Βηρυτό (Λίβανος) από πατέρα επιχειρηματία μικρασιατικής καταγωγής και μητέρα γεννημένη στην Άνδρο.

Φοίτησε σε γαλλο-αμερικανικό κολέγιο της Βηρυτού και σπούδασε με κύριο ενδιαφέρον τη φιλοσοφία στο Γαλλικό πανεπιστήμιο Βηρυτού (Lyon 2).  Από το 1971 υπήρξε ενεργό μέλος  του Τροτσκιστικού κινήματος Λιβάνου πριν δραστηριοποιηθεί στο αναδυόμενο οικολογικό κίνημα στον Λίβανο και στη Γαλλία.

Το 1976 ανακάλυψε τα νησιά του Αιγαίου και η Πάρος έγινε το αγκυροβόλι του για τα επόμενα χρόνια όπου δραστηριοποιήθηκε σε διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης στον τομέα του εμπορίου. Το 1979 ίδρυσε με φίλο του στο Κουβέιτ εταιρία παραγωγής ντοκιμαντέρ με σκοπό την καταγραφή της πολιτιστικής παράδοσης που αφανιζόταν με γρήγορους ρυθμούς σε αυτή τη χώρα.

Το 1981 πήρε την απόφαση να πιάσει ρίζα στην Πάρο όπου ίδρυσε το Εστιατόριο «Λεβάντης». Το 1997 συνειδητοποίησε την ανερχόμενη επανάσταση του Διαδικτύου και ίδρυσε το «Parosweb.com», διαδικτυακός κατάλογος και εταιρία ανάπτυξης εφαρμογών και διαδικτυακού μάρκετινγκ, με εταιρική κοινωνική ευθύνη που στηρίζεται στην υποστήριξη μιας βιώσιμης ανάπτυξης στα νησιά μας. Μέχρι στιγμής διευθύνει την Parosweb ΟΕ. Συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές 2010 με τον Οικολογικό Άνεμο Νοτίου Αιγαίου ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κυκλάδων.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.