Τρία σημεία για την Υγεία από τους Οικολόγους Πράσινους Περιοδεία στη Θράκη | Συνάντηση Γιάννη Παρασκευόπουλου με τους εργαζομένους του νοσοκομείου της Αλεξανδρούπολης

Στον Έβρο και τη Ροδόπη περιόδευσε χθες και σήμερα κλιμάκιο των Οικολόγων Πράσινων με τον επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας Γιάννη Παρασκευόπουλο. Στην Κομοτηνή δόθηκε συνέντευξη Τύπου για τα τοπικά ΜΜΕ , ενώ στην Αλεξανδρούπολη οι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν συναντήσεις με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Έβρου για τοπικά ζητήματα του νομού και τις προτάσεις για ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΡΟΦΗ στην πραγματική οικονομία. Το μεσημέρι, ο Γιάννης Παρασκευόπουλος μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο Θανάση Μακρή, το συντονιστή της Εκτελεστικής Γραμματείας Γιώργο Τσέκο, τοπικά στελέχη και υποψηφίους των Οικολόγων Πράσινων, επισκέφθηκαν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης και είχαν συνάντηση με το σωματείο των εργαζομένων.

Οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων ενημερώθηκαν για τα προβλήματα του νοσοκομείου και παρουσίασαν τους βασικούς άξονες της πρότασης για την Υγεία. Μετά το πέρας της συνάντησης με τους εργαζομένους του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης ο Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε: «Η υγεία στη χώρα μας χρειάζεται αναμφίβολα πλήθος παρεμβάσεων και εξορθολογισμών. Είναι αδιανόητο να υπάρχουν σήμερα νοσοκομεία χωρίς διπλογραφικό σύστημα για παρακολούθηση των δαπανών ή να ξοδεύονται κάθε χρόνο εκατομμύρια ευρώ για πετρέλαιο σε ένα μόνο νοσοκομείο όπως της Αλεξανδρούπολης, όταν υπάρχει η δυνατότητα ενεργειακών παρεμβάσεων που θα περιόριζαν τη δαπάνη αυτή στο ελάχιστο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταθέτουμε σήμερα τρεις βασικές προτάσεις που μπορούν να αλλάξουν ριζικά το τοπίο στην υγεία: 

1)      Απόλυτη προτεραιότητα στην πρόληψη με παρεμβάσεις σε όλα όσα επηρεάζουν την υγεία μας, αποτελεσματικούς ελέγχους στο περιβάλλον και τα τρόφιμα και προώθηση υγιεινών πρακτικών όπως ο μητρικός θηλασμός Έμφαση και στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

2)      Κάθε ευρώ που εξοικονομείται από απαραίτητους εξορθολογισμούς στην Υγεία, επανεπενδύεται για την αναβάθμιση και επέκταση των υπηρεσιών ώστε να καλύψουν και αυτούς που μέχρι τώρα προσέφευγαν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας αλλά δεν έχουν πια τη δυνατότητα να το κάνουν.

3)      Ένταξη των εναλλακτικών θεραπειών και στο δημόσιο σύστημα περίθαλψης με κρατική πιστοποίηση και δικαίωμα επιλογής κάθε ασθενούς.

Σε καιρούς συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης δεν υπάρχει πια κανένα περιθώριο για υποβάθμιση κρίσιμων συλλογικών αγαθών όπως η Υγεία. Χρειαζόμαστε επειγόντως προτάσεις για έξοδο από τη λογική των τυφλών περικοπών και των μέχρι τώρα αδιέξοδων πολιτικών».

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΕΚΛΟΓΕΣ