Υποψήφιοι

Δείτε τους συνδυασμούς των Οικολόγων Πράσινων σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες εδώ.
Δείτε τα αναλυτικά στοιχεία για κάθε υποψήφιο/α ανά περιφέρεια καθώς θα συμπληρώνονται χρησιμοποιώντας το μενού στα δεξιά
Επικεφαλής εκλογικής εκστρατείας

Ιωάννα Κοντούλη

Ioanna KontouliΗ Ιωάννα Κοντούλη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960. Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Θηλέων Ζωγράφου, όπου εξακολουθεί να κατοικεί και σήμερα.

Σπούδασε τοπογράφος μηχανικός στο ΕΜΠ κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα «Περιβάλλον & Ανάπτυξη». Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Αθηνών θέματα Φωτοερμηνείας και Τηλεπισκόπισης και από το 2002 εργάζεται στη Μονάδα Οργάνωσης Διαχείρισης του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Είναι μητέρα δύο αγοριών.

Συμμετέχει ενεργά σε κοινωνικές πρωτοβουλίες όπως η διαδημοτική επιτροπή για την διάσωση του Υμηττού και η “κίνηση πολιτών για την διάσωση της βίλας Ζωγράφου” και σε πρωτοβουλίες υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως το «Ένα καράβι για την Γάζα».

Εντάχθηκε στους Οικολόγους Πράσινους από τα πρώτα βήματα του κόμματος, το 2003 και το υπηρέτησε από σειρά θέσεων ευθύνης.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2007 υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής του εκλογικού προγράμματος και υποψήφια στην Β΄ Αθήνας.

Στις ευρωεκλογές του 2009 συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο που επέτυχε την εκπροσώπηση των πράσινων ιδεών για πρώτη φορά σε βουλευτικό επίπεδο.

Στις βουλευτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς ήταν συνεπικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Το 2010 ήταν ο εκπρόσωπος των ΟΠ στο εθνικό διάλογο για την παιδεία.

Στο πρόσφατο εκλογικό συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων εξελέγη επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας.

Με δική της επιλογή δεν δέχθηκε τα προνόμια αρχηγού κόμματος, και είναι υποψήφια στη Β’ Αθηνών με σταυρό

[Πρόσφατες αναφορές της στο blog]


facebook.com/ioanna.kontouli
twitter.com/ikontouli

Επικεφαλής ψηφοδελτίου επικρατείας

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Γιάννης Παρασκευόπουλος

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα, όπου σπούδασε νομικά. Εργάζεται από το 1986 στο Ταμείο Υγείας της Τράπεζας της Ελλάδος, όπου έχει διατελέσει και Γενικός Γραμματέας στο σύλλογο των εργαζομένων. Ενεργός στον οικολογικό χώρο από τη δεκαετία του 1980, συμμετείχε σε όλες τις προσπάθειες για την πολιτική συγκρότηση των πράσινων ιδεών στην Ελλάδα. Την  περίοδο των Οικολόγων Εναλλακτικών ήταν από τους βασικούς συνεργάτες της Τασίας Ανδρεαδάκη για την παρουσία της στη Βουλή. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα στα περισσότερα από τα ιστορικά οικολογικά έντυπα (Οικολογική Εφημερίδα, Νέα Οικολογία, Οικοτοπία) για θέματα όπως αστικό περιβάλλον, αποκέντρωση, μεταφορές, αλλά και για παγκοσμιοποίηση, εθνικισμό, σχέσεις οικολογίας και αριστεράς. Σήμερα, είναι τακτικός συνεργάτης στην εφημερίδα των Οικολόγων Πράσινων ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ιστοσελίδες όπως το TVXS και το ηλεκτρονικό ΠΟΝΤΙΚΙ. Ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, έχει εκλεγεί επανειλημμένα στο Πανελλαδικό Συμβούλιο και την Εκτελεστική Γραμματεία.

  • Από τον Απρίλιο του 2010 μέχρι τον Ιούλιο του 2011 ήταν εκπρόσωπος Τύπου, αρχικά από κοινού με την Ιωάννα Κοντούλη και στη συνέχεια με την Ελεάννα Ιωαννίδου.
  • Τα τελευταία χρόνια ήταν βασικός εισηγητής για τις προγραμματικές προτάσεις των Οικολόγων Πράσινων για την Πράσινη Στροφή στην οικονομία, τις αλλαγές στους θεσμούς για διεύρυνση της δημοκρατίας, τη φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά και συνολικότερα για τη διέξοδο από την κρίση σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
  • Μέχρι το φθινόπωρο του 2011 είχε κεντρικό ρόλο στο σχεδιασμό της παρουσίας των Οικολόγων Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο.
  • Στις δημοτικές εκλογές του 2006 ήταν υπεύθυνος προγράμματος και συντονιστής της Οικολογικής Αθήνας με τον Τάσο Κρομμύδα, ενώ στις περιφερειακές του 2010 υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας με την Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά.

Ενεργή συμμετοχή είχε και σε κοινωνικά κινήματα, ως ιδρυτικό μέλος στην  πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ 2001, στην πρωτοβουλία Αντι-2004 για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας, καθώς και σε κινήματα για ελεύθερους χώρους. Καθημερινός ποδηλάτης ο ίδιος, έχει πάρει μέρος σε πρωτοβουλίες και συλλόγους για τα δικαιώματα των πεζών και ποδηλατών, ενώ το 2006-8 ήταν μέλος του πρώτου Δ.Σ. του Δικτύου Ε.Π.Ι.Β.Α.ΤΗ.Σ. για τη Βιώσιμη Κινητικότητα. Παντρεμένος από το 2001 με τη Θεώνη Αποστολοπούλου, είναι πατέρας δύο δίδυμων παιδιών: ο Αντρέας και ο Φώτης που γεννήθηκαν το καλοκαίρι του 2007, λίγο μετά την καταστροφή της Πάρνηθας και λίγο πριν την καταστροφή της Πελοποννήσου, του υπενθυμίζουν καθημερινά το χρέος όλων μας προς τις επόμενες γενιές.

[Πρόσφατες αναφορές του στο blog]


facebook.com/yannisparaskevo
twitter.com/yannisparaskevo