ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ,ΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ ΖΩΗΣ | Στη διαμαρτυρία ποδηλατών στο ΣΕΦ ο Γ. Παρασκευόπουλος

Στη σημερινή ποδηλατική ενέργεια διαμαρτυρίας, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, πήρε σήμερα μέρος ο Γιάννης Παρασκευόπουλος, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας των Οικολόγων Πράσινων. Η ενέργεια οργανώθηκε από ποδηλατικές ομάδες, με αφορμή τον πρόσφατο σοβαρό τραυματισμό 4 ποδηλατών στο συγκεκριμένο σημείο από οδηγό που έκανε επιδεικτικές «φιγούρες», αλλά και το θάνατο 14χρονου ποδηλάτη στο Ρίο της Πάτρας από αυτοκίνητο.

«Σε καιρούς κρίσης, το ποδήλατο αποτελεί ζωτικό μέρος της λύσης τόσο για ανθρώπινες πόλεις όσο και για οικονομία στις μετακινήσεις μας», τόνισε ο Γιάννης Παρασκευόπουλος. «Είναι εγκληματικό, η ασφάλεια ποδηλατών και πεζών να αντιμετωπίζεται ως δεύτερη προτεραιότητα. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής στην επικίνδυνη οδήγηση και στην καταπάτηση πεζοδρόμων και πεζοδρομίων. Πέρα από την ανάγκη για πλήρες δίκτυο ποδηλατόδρομων, είναι ιδιαίτερα σημαντική η διεκδίκηση για ζώνες με όριο ταχύτητας 30 χλμ/ώρα, όπως ήδη ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωταγωνιστικό ρόλο των Πράσινων. Τα ζητήματα της καθημερινής μας ζωής πρέπει επιτέλους να βρουν κι αυτά στην πολιτική ατζέντα τη θέση που τους αξίζει».



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΑΘΗΝΑ, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ