01. ΜΠΑΡΤΖΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Βιογραφικό

Γεννημένος στο Βέλγιο το 1966 από Ελληνες μετανάστες. Μεγάλωσα στις Βρυξέλλες. Εκεί σπούδασα λογιστικά και διοίκηση επιχειρήσεων.

Τα γαλλικά είναι η φυσική μου γλώσσα αλλά δεν έχασα ποτέ την επαφή με την ελληνική έχοντας πάει στο ελληνικό σχολείο στο ελεύθερο χρόνο μου και από προσωπικό ενδιαφέρον. Σήμερα τα μιλάω άριστα.

Στο Βέλγιο, εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα για περίπου 20 χρόνια. Η πιο σημαντική επαγγελματική εμπειρία ήταν στο Βελγικό παράρτημα της ΜΚΟ Greenpeace όπου εργάστηκα σαν λογιστής. Συγχρόνως, ήμουν και εθελοντής ακτιβιστής.

Απέκτησα τη βελγική υπηκοότητα στα 24 μου χρόνια. Πριν ήταν σχεδόν ανέφικτο για όλα τα παιδιά μεταναστών γεννημένα στο Βέλγιο να την αποκτήσουν. Ηταν οι Βέλγοι Οικολόγοι που έδωσαν πρώτοι τη μάχη για την απόκτησή της. Απο τότε, στις διάφορες εκλογές, δίνω την ψήφο μου στους Οικολόγους, όχι μόνο γιατί στάθηκαν τότε στο πλευρό μας αλλά γιατί το ολοκληρωμένο προγραμμά τους με βρίσκει σύμφωνο με τα πιστεύω μου.

Πριν σχεδόν 4 χρόνια αποφάσισα να γυρίσω στην Ελλάδα. Είμαι κάτοικος Περίστασης του Νομού Πιερίας. Αυτή τη στιγμή είμαι ξενοδοχοϋπάλληλος άνεργος. Οταν έμαθα την ύπαρξη παραρτήματος των Οικολόγων Πράσινων στην Πιερία, έγινα μέλος. Τους έδωσα από το χρόνο μου στις τελευταίες ευρωπαϊκές, βουλευτικές και αυτοδιοικητικές εκλογές.

Με την ενεργό συμμετοχή μου με τους Οικολόγους Πράσινους στις πρώτες εκλογές της εποχής του μνημονίου, θέλω να συνεισφέρω στο νέο τοπίο που θα προκύψει από αυτή την ιστορική αναμέτρηση για το μέλλον της Ελλάδος αλλά και της Ευρώπης.

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.