03. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στην Αθήνα, αποφοίτησα από την Ιωνείδιο Πρότυπο Σχολή Πειραιά. και σπούδασα αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Στο ίδιο πανεπιστήμιο εκπόνησα διδακτορική διατριβή γύρω από την προβληματική της μετάλλαξης της πόλης σε οικοσύστημα.

Συνεργάστηκα για 12 χρόνια με τον Λ.Πελλεγκρίν, ένα από τους σημαντικότερους Ιταλούς αρχιτέκτονες του 20ου αιώνα, σχεδόν μοναδικού ευρωπαίου εκπροσώπου της οργανικής και «πράσινης» αρχιτεκτονικής. Διατηρώ αρχιτεκτονικό γραφείο και εμπλουτίζω συστηματικά την ιδιωτική μου δραστηριότητα μέσω της συμμετοχής σε διεθνείς αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς ιδεών, ως επί το πλείστον οικο-βιοκλιματικού χαρακτήρα. Αποτελώ μέλος επιτροπών του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων και, πρόσφατα, μέλος της κριτικής επιτροπής πανελλήνιου αρχιτεκτονικού διαγωνισμού ιδεών σαν εκπρόσωπος του.

Προσχώρησα στους Οικολόγους Πράσινους τον Σεπτέμβριο του 2007. Από τον Σεπτέμβριο του 2008 έως πρόσφατα διατέλεσα χρέη συντονιστή της ΠΚ Κορυδαλλού, μέλος της Επιτροπής Καταστατικού του κόμματος, συντονιστής της Θ.Ο. Οικολογίας Ανθρωπογενούς Περιβάλλοντος και της Θ.Ο. Δημοκρατίας και Θεσμώνμέλος και μέλος της 4μελούς Γραμματείας της Περιφερειακής Β Πειραιά Οικολόγων Πράσινων.
Είμαι μέλος της ομάδας οικολογικού προβληματισμού “Πράσινο Βέλος”, του Ελληνικού Δικτύου για την Αποανάπτυξη και του Ανοικτού Δικτύου Δημοτικών Κινήσεων “Πράσινο”- Για την Οικολογία”.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.