01. ΕΥΘΥΜΙΑΤΟΥ-ΚΑΡΥΣΤΙΝΑΙΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1959 από νησιώτες γονείς. Σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και Βιοχημική Μηχανική στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας (M.Sc). Δούλεψε στην Αθήνα μέχρι το 1992 σε γραφεία μελετών και μη κερδοσκοπικές περιβαλλοντικές οργανώσεις. Παράλληλα, ασχολήθηκε με το περιοδικό «Λατινική Αμερική» και την Ελληνική Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Νικαράγουα.

Το 1992 πραγματοποίησε μαζί με την οικογένεια της το όνειρό τους να φύγουν από Αθήνα και να ζήσουν σε ένα νησί, τη Νάξο που διάλεξαν. Εκεί συνεργάστηκε αρχικά με το Κέντρο Οικολογικών Ερευνών Νάξου και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Ισπανοελληνικής Πολιτιστικής Εταιρείας Αρχιπελάγους και του Οικολογικού Σχολείου Νάξου. Συμμετείχε ενεργά στη σύσταση της Αναπτυξιακής Εταιρείας – ΑΡΙΑΔΝΗ Α.Ε, όπου στη συνέχεια εργάστηκε ως επιστημονική σύμβουλος , συντονίστρια Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (με αντικείμενο την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος, της πολιτιστικής κληρονομιάς και της τοπικής ταυτότητας) αλλά και υπεύθυνη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πληροφόρησης Κυκλάδων (Europe Direct). Από το 2009 εργάζεται ανάμεσα στη Νάξο και την Αθήνα, ως μελετήτρια -ελεύθερος επαγγελματίας.

Επιμελήθηκε τη δίγλωσση «Κεντρική Νάξος: Οδηγός με Χάρτη» (Δήμος Δρυμαλίας, 2001) και το βιβλίο «Φολέγανδρος: Εικόνες και Κείμενα» (2009) και συμμετείχε στην επιμέλεια του βιβλίου «Βιβλιογραφία για τη Νάξο» (Καθολική Αρχιεπισκοπή Νάξου, 2005).

Συμμετείχε στις Περιφερειακές εκλογές 2010 με τον Οικολογικό Άνεμο Νοτίου Αιγαίου, ως υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων.  Το καλοκαίρι του 2011 εξελέγη Συντονίστρια της ΤΠΚ Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.