03. ΚΟΝΙΟΡΔΟΥ ΛΥΔΙΑ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στα Εξάρχεια, μεγάλωσε στην Κηφισιά, όπου και διαμένει. Στα Εξάρχεια έζησε στα πρώτα δέκα επαγγελματικά της χρόνια σαν ηθοποιός.

Για δώδεκα χρόνια υπηρέτησε την πολιτιστική αποκέντρωση και το θεσμό των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων, σαν ηθοποιός, σκηνοθέτης, δασκάλα, διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ, [Λάρισα, Βόλος, Πάτρα]

Διδάσκει από το 1985 νέους ηθοποιούς, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε τμήματα θεατρολογίας στο ΑΠΘ και στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, στο N.Y.U , στο πανεπιστήμιο του  Bighampton  N.Y και της Οξφόρδης, στο Μουσείο Γκέττυ, όπως και   καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας.

Εργάζεται σαν επαγγελματίας ηθοποιός και σκηνοθέτης αδιάλειπτα από το 1977. Εχει συνεργαστεί με πολλά θέατρα ρεπερτορίου, Εθνικό Θέατρο, Θέατρο Τέχνης, Νέα Σκηνή Λ. Βογιατζή, Θέατρο του Νέου Κόσμου, Λυρική Σκηνή, θέατρο του Chatelet,  κλπ.

Διακρίθηκε με βραβεία για την εργασία της πάνω στο Αρχαίο Δράμα, για την Φόνισσα του Αλ. Παπαδιαμάντη και για την σκηνοθεσία της στον ‘Ιωνα’ του Ευριπίδη με το Εθνικό Θέατρο.

Αποφοίτησε από την δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου, και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Κ.Π.Α., με σπουδές στη μουσική  και στη Γερμανική Γλώσσα.

Υπήρξε μέλος της ομάδας βόλλευ γυναικών ΖΑΟΝ και μέλος της Εθνικής ομάδας βόλλευ.

Υπηρετεί τον εθελοντισμό, στηρίζοντας τις εργασίες των εθελοντών Δάσους Συγγρού, το ΚΕΘΕΑ γυναικών, τις δραστηριότητες του πολιτιστικού συλλόγου Αγ. Γεωργιου Νηλείας , κλπ.

Από το 1995 κατέχει την θέση του διευθύνοντος συμβούλου  στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος ‘ΔΕΣΜΟΙ’,με ΄τη μορφή άμισθης εθελοντικής προσφοράς.

Από τα φοιτητικά της χρόνια παραμένει ενεργός πολίτης, συμμετέχει σε διαδικασίες που υπηρετούν το κοινό καλό και είναι μέλος των Οικολόγων Πράσινων.

[Πρόσφατες αναφορές της στο blog]

Περιφέρεια
|

Comments are closed.