01. ΚΟΣΜΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Δράμα το 1972. Σπούδασα στα ΤΕΙ Πάτρας Διοίκηση Επιχειρήσεων, έκανα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική Διοίκηση και το 2005 ασχολήθηκα με τη Νοσηλευτική Χειρουργείου αριστεύοντας από το ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Με κατατακτήριες εξετάσεις, πέρασα πέμπτη σε σειρά βαθμολογίας στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Αθηνών όπου είμαι τελειόφοιτη. Τα τελευταία επτά χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά ως τουριστική συνοδός, ταξιδεύοντας σε 102 χώρες και έχοντας πλέον ειδικές γνώσεις για τις περισσότερες από αυτές. Έχω επίσης εκδώσει ένα μυθιστόρημα και μία ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος.

Ασχολούμαι ενεργά από το 1987 σε διάφορες ΜΚΟ ενώ το 1997 έμεινα για οκτώ μήνες στην Καλκούτα της Ινδίας, στην εξωτερική ιεραποστολή, δίπλα στη Μητέρα Τερέζα, περιθάλποντας 400 οικογένειες λεπρών. Ήμουν μέλος του ΔΣ στους Γιατρούς του Κόσμου στην Κύπρο με επισκέψεις στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία. Έχω συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες ως εθελόντρια και σε διάφορες άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Έχω ενεργή συμμετοχή στα Special Olympics ως εθελόντρια και διαιτητής στο μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τις διακρίσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και κυρίως με την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού. Είμαι εμπειρογνώμονας για την Ελλάδα σε έρευνες που πραγματοποιεί η FRA (Πανευρωπαϊκός Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων), μέλος ΔΣ της ΟΛΚΕ καθώς και μέλος ΔΣ της NELFA (με έδρα τις Βρυξέλλες). Είμαι εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ στην ILGA Europe και διοργανώνω πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιθυμώ μέσα, από ένα κόμμα που με εκφράζει απόλυτα, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, να συνδράμω ενεργά και στον πολιτικό στίβο. Γιατί η πολιτική οικολογία αμφισβητεί την κοινωνία του κέρδους, ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρεται στην οικονομία της βιωσιμότητας και της συμμετοχής, στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, στην υλική βάση για μακροχρόνια ευημερία, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, στην ανοικτή κοινωνία που θα περιέχει πολλές κοινωνίες. Είμαι υπέρ όσων αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής διάκρισης και υπέρ της ισοτιμίας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου.

Όταν οι πολιτικές αλλάζουν, αλλάζει και ο τρόπος που βλέπουμε τον κόσμο…Ελάτε λοιπόν, αν κι ΕΣΕΙΣ θέλετε, να τον αλλάξουμε μαζί από τις 6 Μαΐου…

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.