32. ΚΟΥΝΑΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε  στο Γαλάτσι απόΚυκλαδίτες γονείς (Μύκονος – Πάρος) και είναι παντρεμένος από το 1985 με τη Μαίρη Πουλάκη (κόρη του αείμνηστου Γαλατσιώτη αγωνιστή της  Εθνικής Αντίστασης Κωνσταντίνου Πουλάκη) και έχουν ένα   γιο, το Γιώργο Πτυχιούχο  στις Πολιτικές Επιστήμες ,του Παντείου  Πανεπιστημίου Αθηνών.
————————————————
Το 1960 τελειώνει το Δημοτικό στο Γαλάτσι (Λιναρά).
Το 1967 τελειώνει το νυκτερινό Γυμνάσιο παράλληλα εργάζεται στις οικοδομικές κατασκευές του πατέρα του και Αθλείται στον ΕΓΣ με πρόεδρο τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑ και προπονητή τον κ. ΣΜΥΡΝΑΙΟ .
Το 1971 παίρνει το πτυχίο του Τεχνολ. Μηχ/κού Δομ. Έργων (ΑΣΥΑ/ΚΤΕ-ΚΑΤΕ).
Το ΄71-΄73 υπηρετεί στο Ναυτικό και παράλληλα φοιτά στη ΣΕΛΕΤΕ.
Το 1975 παίρνει το πτυχίο του καθηγητή παιδαγωγικών (ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ) στα ΤΕΛ (Με εξειδίκευση & 6 εξαμηνιαία σεμινάρια, στη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, ΑμεΑ και Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. όπου από το ΄74 διδάσκει στο 2ο ΤΕΛ  Γκράβας και ολοκληρώνει τη θητεία του στο ΤΕΕ-Αγ. Αναργύρων το 2007.
————————————————
Από το 1975 χαράζει αλλαγή πορείας, προσφέροντας (στη μνήμη του αδερφού του Σταύρου) τις υπηρεσίες του προς το συνάνθρωπο με διαρκή αγώνα στον Αθλητισμό, Πολιτισμό (Ενωση Γαλατσίου – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Γαλατσίου) Παιδεία, Περιβάλλον, Εκκλησία, ΑμεΑ και ιδιαίτερα προς όλες τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
————————————————–
Από το 1970 μέχρι και σήμερα είναι  κοντά σε Αθλητικούς, Πολιτιστικούς συλλόγους γονέων και ΑμεΑ.
Το 1973 αγωνίζεται με τη γενιά του Πολυτεχνείου δίπλα στο Στέφανο Τζουμάκα,  Παπαχρήστο, Κουρουμπλή, Αποσκίτη, Μαύρο, Οπροπούλου, Ανδρουλάκη…. Σώζεται ως εκ θαύματος από τον πράκτορα της χούντας μαστοράκη κατά την έξοδο αφού φυγαδεύτηκε από τον Καθηγητή Πέτρο Πέτρου και από το λατρευτό Θανάση Βέγγο (Ηθοποιό) που τον μεταφέρει μαζί με άλλους συναγωνιστές σε κωματώδη κατάσταση στο σπίτι του. Βρίσκεται συνέχεια μπροστά σε όλους τους αγώνες για την Ειρήνη, την Κοινωνική Δικαιοσύνη και αλληλεγγύη. Παρακολουθεί σεμινάρια για τις ευπαθείς ομάδες, λαμβάνει μέρος σε συνέδρια και άλλες κοινωνικές εκδηλώσεις (συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, γράφοντας στον τοπικό τύπο, συμμετέχοντας αλλά και ως παραγωγός σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές) υπερασπιζόμενος πάντα το αυτονόητο δικαίωμα για τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες: να ζουν με αξιοπρέπεια και όχι επαιτώντας. Παράλληλα ενημερώνει, συντονίζει, και βοηθά τις Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες, ιδρύει συλλόγους και κέντρα κοινωνικής απασχόλησης, ενημέρωσης δικαιωμάτων, μέριμνας, αποκατάστασης και επαγγελματικής κατάρτισης με συνεργάτες του σε  περιοχές στην Ελλάδα : Γαλάτσι, Βέροια, Λιβαδειά, Νάξο, Ν. Φιλαδέλφεια και Νάουσα Πάρου.
Το  ΄90-΄92 μπαίνει στο ΔΣ του Αναπηρικού – Γονεικού κινήματος, ως Εθελοντής και αναλαμβάνει τα Πολιτιστικά και τις Δημόσιες Σχέσεις εκδίδοντας και την 1η εφημερίδα των ΑμεΑ.
Το 1991 με εντολή του Γ.Γ. του Υπ. Πρόνοιας, Κ. Κουρουμπλή Παναγιώτη αναλαμβάνει τη θέση του Αντιπροέδρου στο 2ο Θεραπευτήριο-Ξενώνα (Σκαραμαγκά) 3ης ηλικίας και Ατόμων με Αναπηρίες και Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες.
Είναι παρών πάντα στην πρώτη γραμμή με τους συνεργάτες του, όπου χρειάζεται συμπαράσταση και κοινωνική αλληλεγγύη (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βοσνία, Ιράκ, Ταϊλάνδη, Αφγανιστάν, Ουγκάντα, Τουρκία Μαδαγασκάρη) αλλά & άμεση παρέμβαση για επίλυση τοπικών προβλημάτων όπως η αποξήλωση, βλαβερών για τη δημόσια υγεία, κεραιών κινητής τηλεφωνίας κλπ. Ασχολείται με τα Δημοτικά τεκταινόμενα συνεχώς επί 9 τετραετίες.
Από αυτή την εμπειρία του, το Υπουργείο Πολιτισμού συγκεντρώνει σημειώσεις του (μαζί και άλλων εκπαιδευτικών) και εκδίδει τιμής ένεκεν το βιβλίο «Η Ανεξαρτητοποίηση των συνανθρώπων μας μετά το ατύχημα, μέσα και έξω από το σπίτι η σε αυτόνομους πράσινους ξενώνες».
Σήμερα είναι Μέλος Της Παναττικής Επιτροπής κατά της Ηλεκτρομαγνητικής Ενέργειας, Μέλος του ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΑμεΑ – ΠΑΣΙΠΚΑ και επίσης, με εντολή του τότε Δημάρχου κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΤΟΥΝΤΑ και με ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρόσφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του μέχρι 15/12/06 ως υπεύθυνος του γραφείου ενημέρωσης δικαιωμάτων και καταγραφής των πολιτών και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του Δήμου Γαλατσίου.
Έχει τιμηθεί επανειλημμένως για τη δράση του από τοπικούς φορείς, το Δήμο Γαλατσίου, το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθώς και από το Υπουργείο Παιδείας.
Πρωτεργάτης στην ίδρυση της Εθελοντικής Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου  για τις ευπαθείς ομάδες και τα ΑμεΑ.Χωρίς φανφάρες και πανηγύρια,μακριά από σκοπιμότητες και τα φώτα της δημοσιότητας,χωρίς να ζητά αναγνώριση και ανταπόδωση για όλα αυτά που προσφέρει,η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και ο  Φραγκίσκο Κουνάνης προσφέρουν  εδώ και πολλά χρόνια Αγαπη, Θαλπωρή ,Κατανόηση και Αλληλεγγύη.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.