11. ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε το 1959 στου Ζωγράφου όπου και μεγάλωσε. Έζησε κάποια χρόνια στην Κυψέλη και μετά και μέχρι σήμερα κατοικεί στη Ρέα της Δροσιάς Αττικής.
Είναι απόφοιτος του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τομέας Γεωργικής Οικονομίας. Εργάζεται στις κατασκευές, με αντικείμενο την ενεργειακή προστασία, τις θερμομονώσεις, στεγανοποιήσεις, ανακατασκευές και την αντισεισμική ενίσχυση και προστασία των κτιρίων.
Πολιτικά δραστηριοποιήθηκε από τα μαθητικά του χρόνια στην ΑΑΣΠΕ, και συνέχισε στα αυτόνομα φοιτητικά σχήματα και στην Εναλλακτική Κίνηση Οικολόγων. Για πολλά χρόνια μέλος του αρχικά ενιαίου Συνασπισμού, αποχώρησε το 2010 για να συμβάλλει στην δημιουργία μιας δημοκρατικής και οικολογικής αριστεράς με την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Η άρνηση των ηγετικών στελεχών της ΔΗΜΑΡ να επιτρέψουν διαδικασίες οικολογικοποίησης και δημοκρατικοποίησης του νέου κόμματος τον οδήγησαν στην αποχώρηση από τον Τομέα Οικολογίας και την γραμματεία της οργάνωσης οικολογίας της ΔΗΜΑΡ.
Ιδρυτικό μέλος της Οικολογικής Κίνησης Δροσιάς από το 1997. Δραστηριοποιήθηκε σε πανελλαδική καμπάνια κατά των χημικών ψεκασμών σε αστικούς οικισμούς με αφορμή την βαμβακίαση των πεύκων.
Εντάχθηκε στους Οικολόγους Πράσινους τον Σεπτέμβριο του 2011. Είναι διαχειριστής των ιστολογίων “Αριστερή Στρουθοκάμηλος” και “Πράσινη Στρουθοκάμηλος“. Επίσης ιδρυτής και εκ των διαχειριστών της ανοιχτής ομάδας-φόρουμ διαλόγου στο facebook “Μεταρρυθμιστική Αριστερά“.
Πιστεύει στην ώσμωση των ιδεών αριστεράς και οικολογίας, αν και αμφιβάλλει πια εάν η αριστερά με την συγκεντρωτική και εξουσιαστική της ιδεολογία είναι σε θέση να αυτοανανεωθεί και να αντιληφθεί τα όρια της “ανάπτυξης”.

Giorgos on fb

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.