06. ΠΡΟΜΠΟΝΑΣ ΜΙΧΑΗΛ

Βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Το 1987 πήρε το πτυχίο του από το Φυσικό Τμήμα της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Την περίοδο 1987-1991 ήταν υπότροφος στο Εργαστήριο Ραδιενέργειας Περιβάλλοντος του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας – Ακτινοπροστασίας του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. Το 1992 απέκτησε διδακτορικό δίπλωμα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Από το 1998 εργάζεται στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος, ενώ από το 2001 είναι επιστημονικός συνεργάτης των Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης.

Έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών και εκλαϊκευμένων άρθρων σε εφημερίδες, περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων και βιβλία, ενώ έχει συμμετάσχει σε διάφορα περιβαλλοντικά προγράμματα. Έχει αναπτύξει πλούσιο συγγραφικό έργο και έχει πραγματοποιήσει πολλές διαλέξεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό για σειρά περιβαλλοντικών θεμάτων.

Τέλος, είναι ενεργό μέλος διαφόρων διεθνών και ελληνικών περιβαλλοντικών οργανώσεων (ANPED – The Northern Alliance for Sustainability, Mediterranean No Nuclear Neighbourhood, Νέα Οικολογία, Αειφόρος, Οικοτοπία – Εταιρεία Περιβαλλοντικής Έρευνας και Ενημέρωσης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Οικολογική Παρέμβαση Ηρακλείου, Αντιπυρηνικό Παρατηρητήριο Μεσογείου κ.ά.).

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.