03. ΡΑΛΛΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Βιογραφικό

Η Ευαγγελία Ράλλη γεννήθηκε το 1954 στην Καλαµάτα. Αποφοίτησε από το 1ο Γυµνάσιο το 1972. Ολοκλήρωσε τις βασικές της σπουδές στη Bιολογία και τη Χηµεία στο Paris VI της Γαλλίας και συνέχισε τις µεταπτυχιακές της σπουδές στο Paris VII µε ειδίκευση στη λειτουργία των οικοσυστηµάτων και την επίλυση των περιβαλλοντικών κρίσεων. Από το 1984 έχει εγκατασταθεί µε το σύντροφό της Hubert de Bruyn στο Moulin de Lucy στην Πικαρδία, σε µια κλωστοϋφαντουργία του 19ου αιώνα που διέσωσαν από την ερήµωση. Έχει δύο γιους, τον Αλέξανδρο και τον Αριστοτέλη.

Από το 1986 ασχολείται επαγγελµατικά και εθελοντικά µε την οικολογία των ποταµών, την οργανική γεωργία και την προστασία της βιοποικιλότητας σε σχέση µε τη δηµιουργία νέων θέσεων εργασίας. Είναι ιδρύτρια και υπεύθυνη του γραφείου µελετών Moulin de Lucy. Το γραφείο της ειδικεύεται στη διαχείριση των υδάτινων πόρων και την καταπολέµηση της διάβρωσης του εδάφους.

Από το 1992 και για περισσότερα από 10 χρόνια αντιστέκεται µε τους κατοίκους της περιοχής στην εκµετάλλευση του υπεδάφους, η οποία θα έθετε σε κίνδυνο τη βιοποικιλότητα και την ποιότητα των υπόγειων υδάτων, καθώς και θα έπληττε σηµαντικά την ποιότητα της καθηµερινής ζωής των κατοίκων για τα πενήντα επόµενα χρόνια. Τελικά κερδίζουν τη µάχη ενάντια στην πολυεθνική Lafarge Beton στο Συµβούλιο Επικρατείας. Παράλληλα µε τις ακτιβιστικές της δραστηριότητες για την έξοδο της Γαλλίας από την πυρηνική ενέργεια και την ακύρωση των καταστροφικών για το περιβάλλον υδραυλικών γεωτρήσεων ανεύρεσης σχισταερίου, προωθεί τις αναλώσιµες πηγές ενέργειας και την εξοικονόµηση ενέργειας. Στο Moulin de Lucy επισκευάζουν το σύστηµα παραγωγής υδροηλεκτρικής ενέργειας του 1906 µε µεγάλη επιτυχία.

Από το 2009 προωθεί την εξαγωγή του Μεσσηνιακού ελαιολάδου στην Γαλλία και ετοιμάζει χάρτα αειφόρου και σύγχρονης  καλλιέργειας των Μεσσηνιακών ελαιώνων για να μπορέσει να ανεβάσει την τιμή του ελαιολάδου με πρώτο στόχο να τη διπλασιάσει και κυρίως να ξεφύγει απο τα καρτέλ της ιταλικής αγοράς.

Στηρίζει ιδιωτικές πρωτοβουλίες παρασκευής σαπουνιού απο άριστο ελαιόλαδο με μεγάλη πρόσθετη αξία.

Το 2010 γίνεται µέλος του Γαλλικού Οικολογικού Κόµµατος, Europe Ecologie Les Verts, οδηγούµενο από το Ντανύ Κον Μπεντίτ. Το 2011 εκλέγεται για τρία χρόνια µέλος του Ευρωπαϊκού Οικολογικού Κινήµατος των Πράσινων και αρχίζει κινητοποιήσεις µε στόχο την ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση των Γάλλων για την κατάσταση στην Ελλάδα. Τον Ιούλιο η Europe Ecologie Les Verts ψηφίζει πόρισµα αλληλεγγύης για τον Ελληνικό λαό και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση. Απ’ αυτή τη στιγµή, οι Οικολόγοι Πράσινοι στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δε σταµατούν να προωθούν την ιδέα των Ευρωπαϊκών οµολόγων, βάζοντας τα θεµέλια για µία συνοµοσπονδιακή Ευρώπη. Παρόλα αυτά, η συντηρητική, διακυβερνητική Ευρώπη και το ∆ΝΤ επιβάλλουν στον Ελληνικό λαό τα σκληρά µέτρα του Μνηµονίου. Η Ευαγγελία Ράλλη οργανώνει δηµόσιες συζητήσεις στην Πικαρδία, όπου και προβάλλει το Ελληνικό ντοκιµαντέρ “Χρεοκρατία”. Το Νοέµβριο του 2011 γίνεται µέλος του Ελληνικού Οικολογικού Πράσινου Κόµµατος. Το Μάρτιο του 2012 οι Οικολόγοι Πράσινοι Μεσσηνίας τής ζητούν να συµµετέχει στο ψηφοδέλτιό τους και δέχεται. Αποδεχόµενη την πρότασή τους, επιθυµεί να συµβάλλει στη δηµιουργία µίας συνοµοσπονδιακής, ενωµένης Ευρώπης, αξιοποιώντας την επαγγελµατική και πολιτική εµπειρία της.

Η Ευαγγελία Ράλλη πιστεύει ότι τρεις προϋποθέσεις είναι αναγκαίες, για να βγει ο Ελληνικός λαός από το αδιέξοδο

– Να ξαναβρεί τις χαµένες αξίες του, εκείνες του ήθους,  της αλληλεγγύης και της ισοτιµίας,

– Να διαχειριστεί µε τρόπο σύγχρονο και συνετό τα αγαθά του τόπου του:

τον ήλιο, τον αέρα, τη θάλασσα, τη χλωρίδα και πανίδα,

– Να εφαρµόσει ένα τρόπο δίκαιης αναδιανοµής του παραγόµενου πλούτου.

Μόνο έτσι η Ελλάδα θα μπορέσει να ξανακερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη των Ευρωπαικών λαών, να αξιοποιήσει τη συμμετοχή της στην Ευρωπαική ένωση καί να συνεισφέρει σ’αυτή. Μόνο έτσι το σύνολο θα μπορέσει να εργαστεί για την αειφόρο ανάπτυξη μιας συνομοσπονδιακής Ευρώπης.

Η κρίση είναι παγκόσμια και συστημική, η λύση δεν μπορεί παρά νά είναι Πολιτική.

Ψηφίζοντας Οικολόγους Πράσινους

– Παίρνετε τη ζωή σας στα χέρια σας και προστατεύετε τη γη που σας άφησαν οι γονείς σας και που θα παραδώσετε µε τη σειρά σας στα παιδιά σας,

– Λέτε ναι στη δηµοκρατική Ευρώπη των λαών της αλληλεγγύης,

– Λέτε ναι στην επαγγελµατική ανεξαρτησία και αξιοκρατία στην υπηρεσία της δηµοκρατίας,

– Κλείνετε ένα διπολικό κεφάλαιο της σύγχρονης, πολιτικής ιστορίας και ανοίγετε ένα καινούργιο και πρωτόγνωρο κεφάλαιο, αυτό της αρχής της τρίτης χιλιετίας,

– Λέτε ναι στην ανανέωση των πολιτικών προσώπων.

 

Επικοινωνία
EMAIL eviralli@gmail.com

Comments are closed.