05. ΖΕΡΒΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα το 1951 στην Αθήνα. Σπούδασα αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο της Νεαπόλεως, στην Ιταλία και διατηρώ αρχιτεκτονικό γραφείο ιδιωτικών έργων.

Διατέλεσα σύμβουλος του προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Ανέγερσης Νοσηλευτικών Μονάδων, (ΔΕΠΑΝΟΜ), μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΣΑΔΑΣ – Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιτεκτόνων, εκπρόσωπός του στο Συμβούλιο Αρχιτεκτόνων Ευρώπης και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ελληνικού Τμήματος του ICOMOS, (Διεθνές Συμβούλιο Μνημείων και Τοποθεσιών).

Είμαι μέλος της μόνιμης επιτροπής Θεμάτων Πολιτισμού & Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και έχω συνυπογράψει τον διεθνή χάρτη αρχών του ICOMOS για την διατήρηση των τοιχογραφιών – ICOMOS Principles for the preservation and conservationrestoration of Wall Paintings, Copenhagen, Thessaloniki,  Victoria Falls 2003.

Συνέβαλα στην κήρυξη του σταθμού ΗΣΑΠ της Ομόνοιας σε διατηρητέο μνημείο και έχω συμμετάσχει σε κριτική επιτροπή πανελλήνιου διαγωνισμού υλοποιημένου αρχιτεκτονικού έργου. Το 2000 απέτρεψα δικαστικά την αλλοίωση της «απλής αναλογικής» στίς εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.

Συμμετείχα στην οργάνωση και σαν εισηγητής στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Αρχιτεκτόνων. Συμμετέχω σε ημερίδες και δημοσιεύω άρθρα που αφορούν τη διατήρηση των ακίνητων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών αγαθών της Ευρώπης.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.