Συνάντηση αντιπροσωπείας Οικολόγων Πράσινων, με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Ν. Μαραβέγια

Η διαβούλευση που βρίσκεται σε εξέλιξη για την διαμόρφωση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και οι θέσεις των Οικολόγων Πράσινων για την Γεωργία και τα Τρόφιμα βρέθηκαν  στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία των ΟΠ με τον  Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κύριο Ναπολέοντα Μαραβέγια μετά από πρόσκληση του.

Κατά τη συνάντηση, συζητήθηκαν τα διαρθρωτικά προβλήματα της Ελληνικής γεωργίας, τεχνικά ζητήματα της ΚΑΠ, οι χρήσεις γης, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελληνικής γεωργίας/κτηνοτροφίας, τα προϊόντα ποιότητας και οι γεωργικές εφαρμογές, κλπ.

Αμέσως μετά τη συνάντηση, η Ι. Κοντούλη δήλωσε:

«Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, τον κ. Υπουργό, ο οποίος έχει βαθιά γνώση των Ευρωπαϊκών θεμάτων και της Ελληνικής πραγματικότητας και παρά την σύντομη  υπηρεσιακή του θητεία μπορεί να βάλει το δικό του στίγμα και να αφήσει μια σημαντική παρακαταθήκη στους συνεχιστές του.

Η Νέα ΚΑΠ έχει μια σαφή στροφή σε πράσινες λύσεις υποδεικνύοντας την αναγκαιότητα για βιώσιμες λύσεις αλλά σαν ΟΠ ζητάμε μια πιο ουσιαστική και σε βάθος ενσωμάτωση βιώσιμων λύσεων για την γεωργία και την ύπαιθρο. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της Αγροτικής πολιτικής της χώρα με θετικές και συγκεκριμένες προτάσεις».

 

δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΔΡΑΣΕΙΣ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ