Ο Μ. Τρεμόπουλος επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής

Η περιφερειακή συνδιάσκεψη Κεντρικής Μακεδονίας των Οικολόγων Πράσινων αποφάσισε να αξιοποιήσει προσωπικότητες πρώτης γραμμής για την πολιτική οικολογία, όπως ο πρώην ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος, που θα ηγηθεί στο ψηφοδέλτιο της Χαλκιδικής, στις επικείμενες εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Η προσφορά του Μιχάλη Τρεμόπουλου σε όλους τους οικολογικούς αγώνες στη Χαλκιδική υπήρξε καθοριστική για θέματα όπως οι επιπτώσεις από την εξόρυξη και επεξεργασία χρυσού, οι οικοπεδοποιήσεις δασών, η αστικοποίηση και η υποβάθμιση των παραλιών, η επέκταση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων όπως το Πόρτο Καρράς και το Σάνη, το χτίσιμο του δάσους Σταυρονικήτα, η δράση των οικοδομικών συνεταιρισμών σε βάρος του δάσους, η εξόντωση των υγροτόπων Αγίου Μάμα και Φώκαιας, οι Καβουρότρυπες, τα σκουπίδια και οι διάσπαρτες χωματερές κ.α.

Ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, που εκτός από τις παρεμβάσεις του στο ευρωκοινοβούλιο, το Νομαρχιακό και το Περιφερειακό Συμβούλιο Κ. Μακεδονίας, συγκρούστηκε με ισχυρά συμφέροντα και συνέβαλε αποφασιστικά σε μια σειρά από δικαστικές νίκες των οικολόγων σε ζητήματα που απειλούσαν να υποβαθμίσουν το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής της Χαλκιδικής, δήλωσε σχετικά:

«Η Χαλκιδική, μια πανέμορφη περιοχή που βουλιάζει από Θεσσαλονικείς και άλλους κατοίκους της Κ. Μακεδονίας, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει σε μια άλλη προοπτική, που θα εξασφαλίζει ευημερία, υγεία και προκοπή για τους κατοίκους της. Προϋπόθεση γι’ αυτό αποτελεί η υψηλή περιβαλλοντική προστασία, η ισόρροπη και αειφόρος ανάπτυξη, ο ποιοτικός τουρισμός, η πολύπλευρη στήριξη του αγροτικού τομέα και η ενίσχυση εναλλακτικών παραγωγικών δραστηριοτήτων. Το μέλλον της Χαλκιδικής πρέπει να ξανασχεδιαστεί άμεσα από την αρχή και να  αποτελέσει πρότυπο για τη συνολική ανασύνταξη της χώρας».



δημοσιευθηκε στις by OP_webteam υπο BLOG, ΕΚΛΟΓΕΣ