08. ΑΛΑΤΣΗ ΦΡΑΙΛΙΧ ΔΕΣΠΟΙΝΑ

Βιογραφικό

Η Δέσποινα Αλάτση Φραίλιχ είναι Νηπιαγωγός και συγγραφέας παιδικού κουκλοθέατρου. Γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου όπου τελείωσε το Δημοτικό και στην Αθήνα το οικονομικό γυμνάσιο. Φοίτησε 1 χρόνο στην ΑΣΣΟΕ αλλά η μεγάλη της αγάπη για τα παιδιά την έκανε να μεταγραφεί στο παιδαγωγικό τμήμα προσχολικής εκπ/σης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παντρεύτηκε τον Γερμανό οικολόγο W.Froehlich  από όπου μυήθηκε  στην οικολογία. Μητέρα ενός αγοριού. Ζει στη Γλυφάδα.

Μέλος στους οικολόγους πράσινους από το 2007. Ίδρυσε στη Γλυφάδα  τον 1ο οικολογικό Παιδ. Σταθμό και Νηπιαγωγείο με τη βοήθεια του συζύγου της σε ξύλινα κτήρια, με καινοτομία στην περιβαλλοντική εκπαίδευση  σε πράσινους βιολαχανόκηπους και αγωγή υγείας και διατροφικές συνήθειες  . Υπηρέτησε  το δημόσιο ως διευθύντρια Νηπιαγωγείων  επί 25 συναπτά έτη προωθώντας  την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Επιλεγμένη Νηπιαγωγός το 1988 από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Α΄ βάθμιας εκπαίδευσης για την επιμόρφωση των Νηπιαγωγών στο σχέδιο του Νέου αναλυτικού προγράμματος. Στην Γλυφάδα ιδρύει τη Σχολή Γονέων δωρεάν με στόχο να ενημερώνει τους γονείς για τα περιβαλλοντικά θέματα της Ελλάδας , της Ευρώπης και του πλανήτη και για το πόσο σημαντικά είναι για την εκπαίδευση των παιδιών .

Στις  προηγούμενες δημοτικές εκλογές εξελέγη πρώτη στην περιφέρεια Αθηνών. Πιστεύει ότι η Παιδεία προηγείται όλων και πρέπει να τεθεί σε άλλες βάσεις.

Επικοινωνία
EMAIL biolagoudaki@gmail.com
Περιφέρεια
|

Comments are closed.