11. ΓΑΛΑΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βιογραφικό

Ο Νίκος Γαλάνης γεννήθηκε και κατοικεί έως σήμερα στη Νέα Χαλκηδόνα Αττικής. Είναι πατέρας μιας κόρης και αποτελεί την τρίτη γενιά κωφών στην οικογένειά του.

Είναι Ψυχολόγος και εργάζεται σε Ειδικό Γυμνάσιο-Λύκειο Κωφών και Βαρηκόων στην περιοχή Αττικής, ως Ειδικός στη Νοηματική Γλώσσα.

Έχει πραγματοποιήσει περαιτέρω σπουδές στους τομείς εκπαίδευσης εκπαιδευτών, νοηματικής γλώσσας, τυφλοκωφών ατόμων και εμψύχωσης κωφών ατόμων. Ασχολείται με την παραγωγή προσβάσιμων εκπαιδευτικών υλικών και επιστημονικών ερευνητικών εργαλείων για Α.μεΑ. Από το 1985 έως σήμερα παρακολουθεί συστηματικά τις εθνικές και διεθνείς επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις σε θέματα Α.μεΑ.

Από το 1989 έως σήμερα είναι ενεργό συνδικαλιστικό μέλος της Ελληνικής Κοινότητας των Κωφών, έχει χρηματίσει σύμβουλος της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος, σωματείων κωφών, αθλητικών σωματείων και νεολαίας κωφών. Είναι διαχειριστής της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Δρω-Ανάπτυξη της Ποιότητας Ζωής των Εμποδιζόμενων Ατόμων».

Η επί είκοσι δύο έτη θητεία του στην ειδική εκπαίδευση, η πλούσια συνδικαλιστική του δράση και τα προσωπικά του βιώματα τον έχουν κάνει κοινωνό και θερμό υποστηρικτή της μοναδικότητας της ανθρώπινης «Φύσης». Η φιλοσοφία του βασίζεται στη διαπολιτισμικότητα, σύμφωνα με την οποία άνθρωποι με διαφορετικές αφετηρίες, κουλτούρες ή γλώσσες, μπορούν να αλληλεπιδράσουν και να συνλειτουργήσουν αποτελεσματικά για την πρόοδο και την ανάπτυξη του τόπου στον οποίο κατοικούν.

«Με κέντρο τον άνθρωπο» συνεχίζει την πολιτική του δράση στο κίνημα των Οικολόγων Πράσινων.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.