02. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ ΜΑΡΚΟΣ

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στη Νότια Αφρική το 1969 από μετανάστες Έλληνες γονείς. Το 1974 ήρθαμε στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Αετό Μεσσηνίας (το χωριό του πατέρα μου). Πήγα σχολείο στον Αετό (δημοτικό), στο Δώριο (Γυμνάσιο-Λύκειο) και στο Κοπανάκι (Γ’ Λυκείου) Μεσσηνίας. Είμαι πάντα δημότης του Δήμου Αετού. Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά.

Είμαι κάτοχος πτυχίου Χημείας από το Πανεπιστήμιο Πατρών. Επίσης είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με θέμα «Κατάλυση και προστασία του περιβάλλοντος» και με βαθμό «Άριστα» 9,74.

Υπηρέτησα τη στρατιωτική μου θητεία τα έτη 1992-1993 στον στρατό ξηράς (ΣΕΜ) στη Σπάρτη και στον Έβρο. Έχω εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα αρχικά ως εκπαιδευτικός και έπειτα ως χημικός στη βιομηχανία για περίπου 18 έτη. Τα τελευταία 10 έτη εργάζομαι σε μεγάλη Ελληνική εταιρεία παραγωγής και εμπορίας φυσικών προϊόντων (καλλυντικά, συμπληρώματα διατροφής κ.α.), αρχικά ως υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας και τα τελευταία 5 χρόνια ως υπεύθυνος εφαρμογής νομοθετικών και κανονιστικών διατάξεων και υπεύθυνος εφαρμογής του περιβαλλοντικού συστήματος (ISO 14001) της εταιρείας.

Είμαι πολύ ευαισθητοποιημένος σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος κι ενημερώνομαι συνεχώς για τις εξελίξεις που αφορούν τόσο στην περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και στην ανάπτυξη «πράσινων» τεχνολογιών. Είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος με έμφαση στην εφαρμογή καταλυτικών διεργασιών για την επίτευξη στόχων όπως η πρόληψη έκλυσης ρύπων και η καταστροφή τους, η παραγωγή και η αναβάθμιση βιοκαυσίμων κλπ. Τον Οκτώβριο του 2010 συμμετείχα στο 11ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Κατάλυσης με την εργασία μου με τίτλο «Καταλυτικές Διεργασίες για Παραγωγή Αναβαθμισμένων Υγρών Βιοκαυσίμων». Έχω παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και ημερίδες με θέματα – μεταξύ άλλων – την Ευρωπαϊκή και Ελληνική περιβαλλοντική νομοθεσία, τη διαχείριση επικινδύνων υλικών και αποβλήτων κ.λπ.

Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο των Οικολόγων Πρασίνων αντιπροσωπεύει την υποστήριξή μου στις αρχές, στις θέσεις και στις δράσεις τους και ειδικά στα περιβαλλοντικά θέματα (προστασία και αποκατάσταση των φυσικών οικοσυστημάτων, αειφόρος ανάπτυξη κ.λπ.) που έτσι και αλλιώς με ενδιαφέρουν πολύ λόγω των σπουδών μου αλλά και σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Έχω συμμετάσχει ως υποψήφιος των Οικολόγων Πρασίνων στις Εθνικές Εκλογές του 2009 και στις Περιφερειακές Εκλογές του 2010.

 

Επικοινωνία
EMAIL

Comments are closed.