35. ΣΕΛΛΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Βιογραφικό

Ο Νίκος Σελλάς γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα και κατοικεί όλη του τη ζωή στο Μοσχάτο. Είναι Χημικός Μηχανικός και Υγιεινολόγος Μηχανικός και εργάζεται πάνω από 20 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα για την υλοποίηση μελετών σε θέματα περιβάλλοντος (διαχείριση απορριμμάτων, διαχείριση υδατικών πόρων, επεξεργασία λυμάτων, επεξεργασία στερεών αποβλήτων, κλιματικές αλλαγές, ατμοσφαιρική ρύπανση, διαχειριστικά σχέδια), τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ο Νίκος Σελλάς ασχολείται αδιαλείπτως με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Δήμο Μοσχάτου από το 1982, τόσο με συμμετοχή σε εκλογικές αναμετρήσεις όσο και με υποστήριξη του Γραφείου Περιβάλλοντος του Δήμου. Σήμερα είναι στέλεχος της δημοτικής κίνησης «Πολίτες εν δράσει…» και της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία».
Κατά περιόδους συμμετείχε ενεργά σε κινήματα πόλης και οικολογικές οργανώσεις (Εναλλακτική κίνηση Οικολόγων, Φίλοι του Ποδήλατου, WWF, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης κ.ά.).
Τα τελευταία χρόνια αιχμή της δράσης του είναι η προστασία των ελεύθερων χώρων στις πόλεις και κυρίως η προστασία της παραλιακής ζώνης του Μοσχάτου (αλλά και όλου του Φαληρικού όρμου) από τις επιβουλές των Ολυμπιακών Ακινήτων.
Το φθινόπωρο του 1989 ήταν υποψήφιος στις εθνικές εκλογές στην Κέρκυρα (τόπος καταγωγής του) με τους Οικολόγους Εναλλακτικούς και το 1994 ήταν υποψήφιος του πράσινου συνδυασμού στις ευρωεκλογές. Είναι ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων και στις εθνικές εκλογές του 2007 και 2009 ήταν υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.
Στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου, θα είναι υποψήφιος στη Β’ Αθηνών.
Στόχος του η συνεισφορά στο δυνάμωμα του οικολογικού κινήματος στην Ελλάδα και στην αειφόρο ανάπτυξη σαν αναγκαίο πλέον μοντέλο ανάπτυξης και στη χώρα μας.

Επικοινωνία
EMAIL
Περιφέρεια
|

Comments are closed.